Uitkijktoren bij De Kraaijenberg zwaar beschadigd door brandstichting

Foto: Leo den Heijer

In de nacht van donderdag op vrijdag is de uitkijktoren bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg zwaar beschadigd door brandstichting.

Een wandelaar die de hond aan het uitlaten was, rook een brandlucht en sloeg alarm bij een buurvrouw die ook vrijwilligster is bij De Kraaijenberg. Zij heeft meteen de brandweer gebeld die alleen nog de verbrande trap en plateaus kon blussen.

Doordat er op meerdere plaatsen brand- en ontstekingshaarden zijn aangetroffen is het duidelijk dat er sprake is van brandstichting door vandalen die het ‘leuk’ vonden om dit voor iedereen toegankelijk recreatief en educatief object, dat door enthousiaste vrijwilligers onderhouden wordt, te vernielen .

Een vrijwilliger van het bezoekerscentrum heeft voor de veiligheid van de bezoekers van De Kraaijenberg, de omgeving van de uitkijktoren met rood-wit tape afgezet en waarschuwingsborden opgehangen en zelf nog met een teiltje water de laatste smeulende balk nageblust.

De mensen van Brabants Landschap zouden graag in contact komen met getuigen die hen zouden kunnen helpen de schuldigen te identificeren.

 

Reacties