Van tropische hitte tot regenbuien op de Krabbenfoor 2019

Een optreden van Diana Monoarfa
Foto: Jan Krijtenburg

De Krabbenfoor 2019 was er één van uitersten qua weer, met de eerste dagen temperaturen rond de 40 graden en zondag 20 graden koeler en af en toe zelfs een regenbui.

Om één en ander overzichtelijk te houden is de Krabbenfoor ingedeeld in ‘thema gebieden’. In de Zuivelstraat, Wouwsestraat, Stationsstraat, Sint-Josephstraat, Zuivelplein, Burg. van Hasseltstraat, Lievevrouwestraat en onderste deel van de Potterstraat was de Braderie. In de Steenbergsestraat en in het Markiezenhof was de ‘Franse markt’. In de Potterstraat, de Bosstraat en de Korte Bosstraat bevond zich de Sport & Healthy zone, Het Sint-Catharinaplein was ingericht tot waar Kinderplein. Het ‘Festival van het Goede Leven’bevond zich in de Lombardenstraat en een stukje van de Voetboog en op het Thaliaplein was de Pasar Malam te vinden.

De Krabbenfoor 2019 begon op donderdag om 12:00 uur met muziek en activiteiten op grote podia op de Grote Markt en het Beursplein en verder straatentertainment en tal van activiteiten in de diverse thema gebieden. Een historische bierbrouwerijwandeling ging langs bierkelders en brouwerijen uit het verleden en deelnemers aan deze wandeling konden enkele bijzondere bieren proeven.

Straatentertainment door Foliegroup Hoogerheide    (foto: Vincent)

Ook vrijdag was er weer muziek op alle podia en in de straten. Door het ontzettend warme weer bleven de straten wat minder vol maar waren de terrassen des te voller. Zo’n veertig graden is nou eenmaal meer een temperatuur voor een koud biertje dan voor een wandeling…….

De kunstmarkt op de binnenplaats van het Markiezenhof   (foto: Vincent)

Ondanks de warmte waren er toch nog steeds veel mensen op de Krabbenfoor afgekomen  (foto: Vincent)

Was de warmte zaterdag al wat dragelijker met temperaturen rond de 30 graden, in plaats van de 40 graden van vrijdag, zondag, de laatste dag van de Krabbenfoor, was het weer heel anders met een heel stuk minder tropisch weer. De temperatuur was rond de 20 graden en af en toe viel er een buitje regen, maar gelukkig niet genoeg om de goede sfeer op de Krabbenfoor te bederven.

Zondag was een drukke dag. Alle mensen die voor de hitte thuisgebleven waren leken wel met z’n allen op zondag gekomen te zijn.

Uncle Sams Jazzband in d Sint-Josephstraat

‘Rembrandt 350 jaar’ in de Stationsstraat

Kinderkermis op het Gouvernementsplein

Drukke terrasjes en kraampjes in de Wouwsestraat met de Peperbus op de achtergrond

Een vrolijk versierde Lombardenstraat en ……

…..Indische sfeer op de Paradeplaats en het Thaliaplein met de Pasar Malam

Als Diana Monoarfa zingt dan moet je natuurlijk wel meedansen….

 

Reacties