Expositie Marcel van Tienen in Galerie Arsis geopend

Marcel van Tienen
Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagmiddag werd in Galerie Arsis onder veel belangstelling de expositie van recent werk van Marcel van Tienen geopend.

Een druk bezochte opening  (foto: Maarten van ’t Hof)

Gedurende de maand augustus zijn de acryl- en olieverf-schilderijen van, de in Tholen wwonachtige kunstenaar, Marcel van Tienen te zien in Galerie Arsis. Galerie Arsis in de Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom is in de maand augustus geopend op vrijdag, zaterdag en 25 augustus op de koopzondag. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Van Tienen is opgegroeid in Bergen op Zoom en volgde in de jaren ’70 de opleiding grafische vormgeving aan de Kunstacademie Sint Joost in Breda. Na tien jaar als grafisch ontwerpen was voor hem de uitdaging weg en wijde hij zich aan zijn andere passie, dieren. Hij opende een dierenwinkel en zo’n tien jaar was hij daar druk mee bezig.

Toch bleek de kunst niet uitgedoofd en na die tien jaar volgde hij vijf jaar lang bij het CKB een cursus modeltekenen. Dat beviel goed dus ging hij verder bij de afdeling schilderen van de Stedelijke Academie van Antwerpen waar hij ook afstudeerde. Door de kwaliteit van zijn werk werd hij ook uitgenodigd om de tweejarige masteropleiding schilderen aan de Stedelijke Academie te volgend, waar hij nu al een jaar mee bezig is.

Kleurrijke schilderijen van Marcel van Tienen bij Galerie Arsis

Het werk dat nu in de galerie hangt is werk van de laatste paar maanden. Na in zijn opleiding ‘naar de natuur’ gewerkt te hebben, heeft van Tienen nu zijn eigen stijl ontwikkeld, met veel kleurgebruik en een vereenvoudiging van de realiteit.

Zijn inspiratie haalt van Tienen uit eenvoudige dingen van alledag. Zo is het huisje waar hij naast staat in de topfoto van dit artikel gebaseerd op een krantenfoto van de Shisha Lounge in Bergen op Zoom waar een explosief was gevonden. Ook eenvoudige onderwerpen als een man bij een pinautomaat of een auto onder een carport zijn een inspiratie voor de kunstenaar.

Man bij pinautomaat

Kleuren zijn heel belangrijk voor van Tienen. Zo heeft de ‘auto onder de carport’ wel tien verschillende kleuren gehad voor de schilder er tevreden mee was.

De auto heeft wel tien verschillende kleuren gehad

Hoewel de expositie vanaf vrijdag al te bezoeken was, was de officiële opening zaterdagmiddag rond vier uur.

De opening  (foto: Maarten van ’t Hof)

Na een introductie door Jodrike de Koning kwam ook van Tienen zelf wat over zijn expositie vertellen.

Marcel van Tienen  (foto: Maarten van ’t Hof)

Na het formele gedeelte konden de bezoekers nog wat drinken, wat napraten met van Tienen en elkaar, en uiteraard de schilderijen bewonderen.

Even napraten, binnen en buiten de galerie  (foto: Maarten van ’t Hof )

Kleurrijke schilderijen in olieverf en acryl

Praktische informatie

Wat: Recent werk van Marcel van Tienen
Waar: Galerie Arsis, Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom
Wanneer: De hele maand augustus
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en koopzondag (25 augustus) van 12.00 tot 17.00 uur.

Links

Reacties