Woensdag 18 september: insectenmiddag voor kleuters

Foto:

Op woensdag 18 september 2019 is er een natuurmiddag voor kleuters (4 t/m 6 jaar) op de Kraaijenberg.

Er vliegen vliegjes, bijen, muggen. Er kruipen, mieren, wormen, spinnen en duizendpoten over de grond. Wij gaan met de kinderen op woensdag 18 september al deze dieren bekijken en onderzoeken hoe ze leven in de natuur. Ook zullen we een insectenhotel voor deze diertjes gaan maken.

Het is volgens de organisator van belang dat (klein)kind wordt aangemeld als deelnemer aan de kleutermiddag. “Zo hebben wij een overzicht op hoeveel kinderen we kunnen rekenen.” Aanmelden kan op de site van het Brabants Landschap via www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Om een al te grote toestroom van belangstellenden te voorkomen, wordt de inschrijving bij 30 aanmeldingen gesloten.

De kosten voor deze kinderactiviteit zijn € 2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés. “Tussendoor drinken we een lekker glaasje limonade.”

  • Datum: Woensdag 18 september 2019
  • Tijd: 14:00 – 16:00 uur
  • Locatie: Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 Bergen op Zoom
  • Leeftijd: 4 t/m 6 jaar
  • Tip: geef uw kind stevige schoenen en kleding die vuil mag worden aan!

Het is een samen genieten van kinderen en hun begeleiders en de bedoeling dat de ouders of grootouders ook de hele middag aanwezig zijn en hun (klein-) kind waar nodig ondersteunen. Deze middag is alleen voor (groot-) ouders en (klein-) kinderen en niet voor BSO of andere
commerciële instellingen. Met slecht weer is er een binnenprogramma.

Reacties