Beurs en sintviering op stapel in wijkcentrum Wij Meilust

Foto: Luciënne Fotografie

De deuren van wijkcentrum Wij Meilust in de Kapittelstraat werden op 1 september officieel geopend voor iedereen die in Meilust iets gezelligs wil organiseren. 5 oktober is er als vanouds de beurs voor speelgoed en baby-/ kinderkleding en er zijn ook al plannen om de Sintviering weer op te pakken.

Beheerder Madeleine Philp knipte begin deze maand samen met Hilde Bruning van Stichting Kip & Apie een ballonnenslinger door om de weg vrij te maken voor meer plezier in de wijk.

Samen met haar man Graham en de drie vrijwilligers die al in het wijkcentrum – voorheen ‘De Moerkens’- actief waren, wil Madeleine Wij Meilust toegankelijk maken voor iedereen: “Wij willen de warmte die we van nature in ons hebben gebruiken om een ongedwongen ontmoetingspunt te creëren voor jong en oud. Zo zijn we op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur open voor een koffie-inloop. Gewoon, gezellig even bijpraten met de mensen uit de buurt die daar zin in hebben.”

Frisse feestruimte
Zodra je Wij Meilust binnenstapt is duidelijk dat er een andere wind waait. Het frisse interieur, maar zeker ook het enthousiasme van het hele team, nodigt uit tot het bespreken van een feestje. En dat is ook precies de bedoeling. Madeleine: “Wij Meilust is een ideale ruimte voor kaartclubs, workshops, cursussen en repetities van muziek- en toneelverenigingen, maar je kunt je bij ons ook heel goed en betaalbaar feesten. Of dat nou je groep 8-fuif is of je gouden bruiloft, we denken graag mee.”

Kip & Apie
Over feestjes gesproken: een vaste gast in Wij Meilust is Stichting Kip & Apie, die al ruim vier jaar kinderfeestjes organiseert voor mensen die dat zelf niet kunnen betalen. Voorheen zaten zij in de Blokstallen, maar daar konden ze hun spullen niet permanent laten staan. Madeleine, zelf vrijwilliger bij Kip & Apie, zag meteen mogelijkheden. “De visie van Kip & Apie sluit naadloos aan bij wat we met het wijkcentrum willen bereiken: een feest mogelijk maken voor iedereen. Zij zijn dus per 1 september officieel bij ons ‘ingetrokken’.”

Kalender
Wie bang is dat het team van Wij Meilust de vertrouwde planning volledig heeft losgelaten hoeft niet te vrezen. Madeleine: “5 oktober organiseren we als vanouds de beurs voor speelgoed en baby-/ kinderkleding en we hebben ook al plannen om de Sintviering weer op te pakken.”

Kijk voor meer info en de agenda op: www.wijkcentrummeilust.nl

Reacties