Brabantse Wal komt met hulpwijzer sociaal domein en vraagt professionals om mee te denken

Foto:

De Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, lanceren begin 2020 een online hulpplatform voor het sociaal domein. Deze hulpwijzer biedt inwoners via internet een overzicht van de mogelijkheden om hun leefsituatie te verbeteren en hen hierin te ondersteunen.

De hulpwijzer inventariseert de situatie van de inwoner aan de hand van stellingen. De site geeft vervolgens informatie en advies met betrekking tot het onderwerp en brengt de inwoner in contact met passende voorzieningen in de buurt. Kortom: de hulpwijzer Brabantse Wal geeft antwoord op alle vragen over wonen, werken, zorg en jeugd en helpt de juiste organisatie te vinden.

Vraagbaak
De hulpwijzer zal ook als vraagbaak dienen voor zorg- en welzijnsorganisaties. Zo kunnen professionals de hulpwijzer gebruiken om inwoners met een hulpvraag door te verwijzen naar de juiste organisatie. Ook kunnen zij op deze manier makkelijker met andere organisaties overleggen en kennis uitwisselen. Tot slot kan de hulpwijzer (kleine) maatschappelijke organisaties helpen hun aanbod en specialismen op een eenvoudige manier aan te bieden.

Toegankelijk
De hulpwijzer voldoet aan de voor de overheid verplichte internationale webrichtlijnen. Dit kenmerkt zich door een duidelijke vraaggeleiding, publieksvriendelijke teksten en een goede leesbaarheid op smartphones. De hulpwijzer is door iedereen te gebruiken, op elk moment en vanaf elk apparaat met internet.

Meedenken tijdens participatieavond
Bent u actief binnen het sociaal domein (vrijwillig of professioneel) en wilt u aan de voorkant meedenken over de hulpwijzer Brabantse Wal? Dat kan! Op maandag 23 september wordt er om 19:00 uur een participatieavond georganiseerd in de Raayberg in Bergen op Zoom (Antwerpsestraat 267). Het volledige programma bekijken en aanmelden kan via de volgende link: http://bit.ly/2jYY3rL

Reacties