Leerlingen ontbijten met burgemeester Frank Petter

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Woensdagochtend brachten leerlingen van Basisschool de Kreek een ontbijtje bij burgemeester Frank Petter in het Oude Stadhuis. Met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Frank Petter onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School. Tijdens de ontbijtsessie werd ook aandacht besteed aan Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kinderen die het thuis lastig hebben.

In gesprek met de burgemeester
De kinderen uit groep 8 van openbare basisschool De Kreek hadden tal van vragen aan burgemeester Frank. Dat varieerde van vragen over de leeftijd van de Bergse burgemeester tot vragen over zijn huisdieren. Overigens gaven de meeste kinderen wel aan iedere dag een ontbijt te nuttigen. De meeste doen dat samen met andere gezinsleden aan tafel, maar er zijn ook nogal wat kinderen die de boterham voor de televisie opeten.

Reacties