Kinderen goed zichtbaar tijdens Fluorfeest

sdr
Foto:

Op de basisschool Sint Maarten in Halsteren startte vandaag een zichtbaarheidsactie van Nul Verkeersdoden Brabant.

Doel van het Fluorfeest is dat er minder aanrijdingen zijn doordat met name voetgangers en fietsers beter zichtbaar zijn in het verkeer. En daarmee kun je niet vroeg genoeg beginnen volgens de gemeente.

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar in Brabant het meest gestegen ten opzichte van andere provincies. Van 98 naar 150 mensen. Dat cijfer zou teruggebracht moeten worden naar 0. Daarvoor wil iedereen zijn best doen. De kinderen van basisschool St. Maarten begonnen al op een mooie manier: zij zorgen ervoor dat ze zichtbaar zijn in het verkeer.

Deze woensdag kwamen alle kinderen om 08.00 uur versierd naar school. Niet met toeters en bellen maar met allerlei versierselen van fluormateriaal. Armbandjes, rugzakken, schoenen, jas: alles kreeg een fluorversiering.

Wethouder Annette Stinenbosch is blij met de actie. “Dit jaar is ‘zichtbaarheid’ onderdeel van de campagne Nul Verkeersdoden Brabant. We willen vandaag met het Fluorfeest nog eens benadrukken hoe belangrijk het is om licht te voeren en ook goed zichtbare kleding aan te hebben. Vooral nu de donkere dagen weer aanbreken, is het belangrijk dat ook jonge kinderen hiermee vertrouwd raken.”

De kinderen van basisschool St. Maarten liepen in hun fluoriserende kleding met leerkrachten en ouders langs een dichtbij gelegen rotonde. Daarna volgde een modeshow en kregen de kinderen spaakreflectoren voor hun fiets

Reacties