Jubileumbeelden Lambertijnenhof staan voor gastvrijheid

Foto:

Maandagmiddag 6 januari zijn jubileumbeelden van S&L Zorg feestelijk onthuld op Lambertijnenhof in Bergen op Zoom.

In Bergen op Zoom kreeg Jean-Paul Hopmans de eer. Soortgelijke beelden werden in Roosendaal onthuld door Jozé Theuns. Beide bewoners hebben het ontwerp van de beelden voor hun rekening genomen.

Aanleiding voor de realisatie van de twee jubileumbeelden is het 30-jarig jubileum van S&L Zorg. Het thema gastvrijheid stond centraal bij het ontwerpen van de beelden. De tafel met stoelen, zoals te zien is in beide beelden, geeft de gastvrijheid van S&L Zorg mooi weer. Gastvrijheid die S&L Zorg, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers door en door kenmerkt en die voelbaar is in en om de woningen. Met de plaatsing van de beelden is de gastvrijheid van S&L Zorg nu ook zichtbaar vereeuwigd op de beide terreinen .

De beelden zijn onderdeel van een groter kunstproject met als thema gastvrijheid. S&L Zorg heeft gemeenschapskunstenaar Saskia van Haeren gevraagd om daar samen met cliënten en begeleiders vorm aan te geven. Het resultaat daarvan is toegepaste kunst die deze gastvrijheid symboliseert en die S&L Zorg verbindt met de samenleving. Momenteel exposeert S&L Zorg de kunstwerken in een indrukwekkende expositie, welke nog tot 9 januari te zien is in de bibliotheek VANnU in Roosendaal.

S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 380 mensen met een verstandelijke beperking, waarvan het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

Reacties