Zo energiezuinig is het woningaanbod in Bergen op Zoom

Foto:

Sinds 2015 is het voor verkopers en verhuurders van een woning verplicht om een energielabel te overhandigen aan de nieuwe bewoners. Online winkelcentrum Beslist.nl analyseerde de energielabels van ruim 100.000 te koop staande en recent verkochte woningen in Nederland, waaronder die van gemeente Bergen op Zoom. Hoe energiezuinig is de huizenmarkt in Bergen op Zoom?

16% woningen in Bergen op Zoom heeft energielabel A

In Bergen op Zoom heeft 24% van het woningaanbod het meest zuinige energielabel. Het complete aanbod is als volgt verdeeld:

  • 16% van de woningen heeft energielabel A
  • 20% van de woningen heeft energielabel B
  • 29% van de woningen heeft energielabel C
  • 11% van de woningen heeft energielabel D
  • 10% van de woningen heeft energielabel E
  • 10% van de woningen heeft energielabel F
  • 4% van de woningen heeft energielabel G

Met deze verdeling staat Bergen op Zoom op de 206e plek van de bijna 300 gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Almere heeft van alle gemeenten het meest energiezuinige woningaanbod.

Relatief veel energiezuinige woningen in Noord-Brabant
Op provinciaal niveau komen woningen in Noord-Brabant positief uit het onderzoek. Zo heeft 23% van de woningen energielabel A. Een flink verschil nog met koploper Flevoland waar liefst 42% van de woningen beschikt over een A-label, maar wel goed voor de derde plek in de rangschikking van alle provincies. In Limburg (met slechts 16% van alle koopwoningen energielabel A) is het aanbod van energiezuinige koopwoningen het kleinst.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op https://www.beslist.nl/info/wonen.html

Reacties