Zwembad De Schelp vanaf vandaag (weer) open

Foto:

Vanaf dinsdag 11 februari 2020 opent zwembad De Schelp in Bergen op Zoom weer haar deuren. De komend dagen starten de zwemlessen, de activiteiten van verenigingen en het vrij zwemmen. Dat meldde de gemeente maandagmiddag in een persbijeenkomst.

Na een ingrijpende renovatie van meer dan een jaar opende het zwembad op 2 september 2019, maar na zes weken sloot het zwembad opnieuw door een storing in een van de technische systemen. Op dit moment staan alle lichten op groen voor de heropening van het zwembad.

Aandachtspunten

Tal van aandachtspunten zijn aangepakt: RVS en bouwconstructie, Lucht- en waterkwaliteit, brandveiligheid en legionella. Om legionellabesmetting tegen te gaanis de reinwaterkelder buiten gebruik gesteld. Het water wordt dus niet meer eerst gebufferd, maar stroomt direct in het waterleidingnet van het zwembad. Hierdoor is er geen stilstaand water en dat vermindert de kans op legionellavorming aanzienlijk. Ook is de koudwaterleiding van de douches is permanent stromend gemaakt. Hierdoor krijgt het koude water aanzienlijk minder kans om op te warmen.

Vanaf dinsdagmorgen 11 februari gaat zwembad De Schelp volledig open. De zwemlessen starten weer en ook de vaste gebruikers kunnen weer gebruikmaken van het zwembad. Het zwembad zet de contracten/abonnementen voort zoals ze waren voor de sluiting, tenzij gebruikers hiervan af willen wijken.

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom is dicht wegens verbouwing (foto januari 2019)
Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom is dicht wegens verbouwing (foto januari 2019)

 

Negenhonderd bezoekers op Dag van de Bouw in zwembad de Schelp (fotoserie)

Reacties