Fabiolaflat gaat tegen de vlakte

Foto: Google streetview

Het pand waar voorheen de huisartsenpost ook in gevestigd zat, de Fabiolaflat, gaat tegen de vlakte. Of er op de plek naast het ziekenhuis parkeerplekken komen hangt onder meer af van het verloop van overleg met de omwonenden van de Fabiolaflat.

Sinds enkele maanden staat de Fabiolaflat, gelegen op het terrein van het Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom leeg. De leegstand is het gevolg van verplaatsing van een aantal ondersteunende diensten naar de Bravis locatie Roosendaal. Het gebouw was zwaar verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd, meldt het ziekenhuis in een persbericht.

Het Bravis ziekenhuis heeft eind vorig jaar besloten het pand te slopen en hiervoor een sloopmelding ingediend bij de gemeente Bergen op Zoom. Dit ook om vandalisme en overlast in de wijk te voorkomen. Inmiddels heeft het Bravis ziekenhuis vanuit de gemeente toestemming gekregen om te slopen en zijn vorige week de werkzaamheden gestart. De sloopwerkzaamheden zullen ongeveer drie maanden gaan duren. Het terrein wordt daarna ge√ęgaliseerd en ingezaaid met gras. Het groen rondom het gebouw blijft gehandhaafd. De omwonenden zijn met een brief op de hoogte gebracht van deze ontwikkeling.

Afgelopen vrijdag 31 januari is er een gesprek geweest tussen het Bravis ziekenhuis en een afvaardiging van de wijk over de sloopactiviteiten en toekomstige bestemming van het terrein. Het Bravis kan op dit moment over de toekomstige bestemming nog weinig zeggen. De mogelijkheid om op eenvoudige wijze en beperkte schaal enkele parkeerplaatsen te realiseren, ter ontlasting van parkeerdruk in de omliggende wijken rondom het ziekenhuis, wordt momenteel onderzocht. Verdere planvorming is op dit moment niet aan de orde.

Met de omwonenden is afgesproken dat als planvorming in welke richting dan ook concreter wordt, er een vervolggesprek komt om dit nader met elkaar te bespreken.

Reacties