Sabic doneert mondkapjes, handschoenen en overalls aan Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

sabic
Foto: sabic

SABIC Bergen op Zoom doneert persoonlijke beschermingsmiddelen als maskers, handschoenen en overalls aan Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

SABIC, leider in de chemische industrie, doneert bijna 3.000 persoonlijke beschermingsmiddelen vanuit de productielocatie in Bergen op Zoom in strijd tegen COVID-19.

De donatie is gedaan aan de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en bestaat uit FFP2 maskers, handschoenen, overalls en veiligheidsbrillen. De materialen worden beschikbaar gesteld aan de eerstelijns verzorgenden om de COVID-19 pandemie in te dammen.

Op 29 maart jl. sprak het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over meer dan 10.800 positief geteste Nederlanders op COVID-19 en 770 doden. Noord-Brabant heeft als regio een van de hoogste aantallen COVID-19 gevallen van het land.

Terwijl medici hard werken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen schaars. De zorgsector heeft al haar zorgen uitgesproken over de beschikbare materialen. SABIC’s productielocatie in Bergen op Zoom heeft nu de volgende materialen gedoneerd:

  • 250 FFP2 maskers
  • 2.500 paar steriele handschoenen
  • 200 sets veiligheidsoveralls

Rutger Bosch, site directeur SABIC Bergen op Zoom, geeft aan: “De situatie rond COVID-19 is er een die we nog nooit hebben meegemaakt. We willen de eerstelijns zorgmedewerkers ondersteunen waar we kunnen. Het is ontzettend belangrijk dat zij zo goed mogelijk beschermd zijn tegen COVID-19 zodat zij hun werk kunnen voortzetten, patiënten kunnen blijven verzorgen en ons allen kunnen beschermen. We zijn blij dat we hen kunnen ondersteunen met deze donatie en waar mogelijk zullen we ons blijven inzetten om maatschappelijke initiatieven tijdens deze crisis te ondersteunen.”

Theo Weterings, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, voegt hieraan toe: “In tijden als deze is het van het grootste belang dat wij ons samen inzetten om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. Iedereen kan daar op zijn of haar eigen manier een steentje aan bijdragen. Geweldig dat een bedrijf als SABIC hierin ook haar verantwoordelijkheid neemt, door vandaag beschermingsmiddelen te doneren aan onze ziekenhuizen en zorginstellingen, die ze zo ontzettend hard nodig hebben. Ik dank u hier heel hartelijk voor. Alleen als wij samen optrekken, kunnen wij de strijd tegen het coronavirus winnen!”

SABIC zal ten tijde van verdere ontwikkelingen van COVID-19 zorgdragen voor de gezondheid van de eigen medewerkers zodat de productie van essentiële materialen zoals plastics voor toepassingen in de zorg door kan blijven gaan.

Reacties