GHOR onder de indruk van Bravis

Foto:

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio onder de indruk van de cohortafdeling van het Bravis ziekenhuis.

Op dinsdag 31 maart brachten Frank Arends en Eveline Dekkers van de GHOR (De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) een bezoek aan de cohortafdeling van het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. Op deze afdeling worden alleen patiënten met bewezen corona opgenomen en behandeld. “Heel mooi om te zien hoe het Bravis ziekenhuis zich zo flexibel en vlot heeft omgevormd.”

Eveline Dekkers, ACGZ (Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg) vindt het belangrijk om zelf te ervaren hoe het er momenteel in een ziekenhuis aan toe gaat. “Er wordt veel gesproken over ziekenhuizen en de druk die zij ervaren. Voor een correct beeld is het dan ook goed om dit zelf te ervaren en te kijken hoe bijvoorbeeld personeel er in staat. Fijn dat Bravis de tijd genomen heeft om ons rond te leiden en uitleg te geven”.

In de startblokken

De cohortafdeling van locatie Roosendaal bevindt zich op afdeling 3B. In slechts enkele dagen is de verpleegafdeling getransformeerd tot cohortafdeling met ruimte voor 23 coronapatiënten. Momenteel zijn daar 15 bedden bezet. “We staan in de startblokken om ook de andere vleugel te openen als cohortafdeling. Hiermee creëren we, als dat nodig is, nog 24 extra plaatsen voor coronapatiënten”, aldus Iman Vleugel (zorgmanager cardiologie).

Goed voorbereid

Volgens Petra Beekhuijzen (teamleider orthopedie kliniek en kort verblijf) was iedereen goed voorbereid op de transformatie tot cohortafdeling “In Bergen op Zoom is de eerste cohortafdeling geopend, daarna volgden wij in Roosendaal. Hierdoor konden we leren van de bevindingen van onze collega’s in Bergen op Zoom. Dit heeft goed uitgepakt.

Iman en Petra zijn dan ook erg trots op de sfeer die op de afdeling leeft en de welwillendheid van de medewerkers: “Het is fantastisch om te zien dat er op deze afdeling mensen van zoveel verschillende afdelingen samenwerken en ze hierdoor veel van elkaar kunnen leren. Buitenom de droevige momenten wordt er onderling ook gelachen, we vinden het belangrijk dat de sfeer goed is.”

Onder de indruk

Ook Eveline en Frank zien tijdens hun rondleiding de welwillendheid en positiviteit onder het personeel. “We zijn erg onder de indruk. De cohortafdeling is goed georganiseerd. Alle respect voor alle medewerkers maar ook voor de patiënten! Het moet echt behoorlijk urgentie besef maar ook energie van iedereen vergen om dit alles te realiseren.”

Reacties