Sabic doneert laptops voor scholieren

Vlnr. Saskia van Loon - school Oost, Ans van Deelen - BoZ, Arthur van Dijk - SABIC
Foto: Gem. BoZ/Sabic

SABIC Bergen op Zoom doneert vijfentwintig laptops, voor online lessen, aan gezinnen.

SABIC Bergen op Zoom ondersteunt al jaren het onderwijs in de regio Bergen op Zoom. In deze bijzondere tijd wil de producent van hoogwaardige kunststoffen graag iets extra’s doen. Gemeente Bergen op Zoom en schoolbesturen hebben leerlingen in kaart gebracht die geen online les kunnen volgen omdat hun ouders niet de financiële middelen hebben om een laptop te kopen. Aan vijfentwintig gezinnen doneert SABIC een laptop.

De laptops zijn vandaag symbolisch overhandigd door Arthur van Dijk, voorzitter van het SABIC Volunteers bestuur, aan directrice Saskia van Loon van School Oost en Ans van Deelen Coördinator Voor- en Vroegschoolse Educatie van de gemeente Bergen op Zoom. Van daaruit worden ze verder verdeeld.

Laptops in bruikleen

Wethouder Barry Jacobs, gemeente Bergen op Zoom: “We zijn ontzettend blij dat SABIC zich inzet voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen. Vanochtend hebben we de laptops aan de scholen kunnen overhandigen, onder andere aan school Oost. De scholen hebben gezinnen in beeld die de laptops in bruikleen krijgen. Vandaag en een dezer dagen zullen zij de laptops uitdelen. Het is fijn om te merken dat in deze Corona tijd de gemeente samen met haar diverse partners voor passende oplossingen kan zorgen.”

Site director Rutger Bosch van SABIC Bergen op Zoom: ,,Het is belangrijk dat leerlingen in deze tijd online onderwijs kunnen volgen. Het doet ons goed om op deze manier te kunnen helpen. Zo kunnen deze leerlingen toch les krijgen, raken ze niet achter en houden zij het contact met school, want ook dat is heel belangrijk.”

Vrijwilligers

Een andere behoefte die de scholen en gemeente aangaven, was die aan vrijwilligers voor het geven van bijles. Sommige kinderen hebben extra begeleiding nodig bij het volgen van online onderwijs. SABIC levert daarvoor twaalf vrijwilligers, die ieder een paar uur per week een leerling online helpen met schoolwerk.

Reacties