Allnex Netherlands B.V. produceert desinfecterende handgel voor de zorg

Vlnr: Bob Goud, Erik Meijer, Leon van ‘t Hof
Foto: Allnex Netherlands B.V.

Allnex Netherlands B.V. in Bergen op Zoom heeft we op zeer korte termijn een desinfecterende handgel geproduceerd om het acute tekort bij zorginstellingen aan te kunnen vullen.

Deze week is de eerste batch gemaakt en afgeleverd bij de zorginstelling Thuiszorg West Brabant (TWB) in Roosendaal.

Tekort

In Nederland is er een dringend tekort aan desinfecterende vloeistoffen in de zorg sector. Allnex in Bergen op Zoom kan dergelijke vloeistoffen maken en heeft na kort gedegen onderzoek besloten om tot productie over te gaan. Met medewerking van de Nederlandse overheid die vrijstelling verleent voor het maken van de gels en het verkrijgen van een vergunning van het OMWB is bij Allnex handgel gemaakt.

Thuiszorg

Er is contact gelegd met verschillende zorginstellingen in de directe omgeving van de locatie in Bergen op Zoom. Ziekenhuizen hebben nog voldoende voorraad maar de thuiszorg heeft dringend behoefte om het nijpend tekort aan te vullen. Deze week is de eerste hoeveelheid handgel afgeleverd bij Thuiszorg West Brabant (TWB) met de toezegging van Allnex dat het bedrijf opnieuw handgels kan maken, ook voor andere zorginstellingen.

Impact

Covid-19 heeft grote impact op onze samenleving waarbij met name de zorg sector onder grote druk staat. Binnen Europa heeft allnex meerdere van dit soort activiteiten uitgezet. Als chemisch bedrijf in Bergen op Zoom willen wij helpen en dit kan door het produceren van desinfecterende vloeistoffen. Intern is daarom zeer snel actie genomen en zo hebben we TWB op korte termijn van handgels kunnen voorzien. Onze medewerkers staan gereed om een nieuwe batch te maken en uiteraard kunnen ook andere zorginstellingen hier gebruik van maken” zegt Erik Meijer, Site Manager Allnex Bergen op Zoom

Reacties