Diagnovum opent weer groot aantal prikposten in de regio

Foto:

De reguliere zorg in het Bravis ziekenhuis wordt momenteel weer opgestart. Daardoor kan het drukker dan gebruikelijk zijn bij de afdeling bloedafname. Patiënten kunnen daarom ook terecht kunnen bij een van de vele prikposten in West-Brabant.

Opschalen van de reguliere zorg

Diagnovum heeft met het geleidelijk opschalen van de reguliere zorg in huisartsenpraktijken en ziekenhuis weer een groot aantal prikposten geopend in diverse gemeenten. Actuele informatie over de prikposten (prikposten algemeen en specifiek voor patiënten met luchtwegklachten) staat op de website van Diagnovum: www.diagnovum.nl/locaties.

Patiënten die niet nuchter geprikt hoeven te worden en bloed willen laten afnemen in het ziekenhuis worden geadviseerd in de middag te komen.

Coronamaatregelen

Diagnovum en Bravis volgen de richtlijnen van het RIVM. Zo worden patiënten verzocht in de wachtruimtes van de prikposten anderhalve meter afstand van elkaar te houden. In de prikposten voor mensen met verkoudheidsklachten, bij het prikken van coronapatiënten en patiënten bij wie een verdenking van besmetting met het coronavirus bestaat, dragen de medewerkers bloedafname een mondkapje en jasschort.

Zonder afspraak naar prikpost

Patiënten kunnen zonder een afspraak te maken de prikposten van Diagnovum bezoeken. Dit geldt ook voor de prikposten waar alléén patiënten met verkoudheidsklachten terecht kunnen.

Reacties