Uitkijktoren Kraaijenberg wordt weer hersteld

Foto: Leo den Heijer

De door vandalisme beschadigde uitkijktoren bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg wordt weer hersteld.

Vanaf maandag 18 mei is een ploeg vaklui bezig met het herstel van de vorig jaar juni afgebrande uitkijktoren. Door vandalisme (hoewel, kan je op meerdere plekken aangestoken schade wel zo noemen?) was onze mooie houten toren niet meer veilig te gebruiken.

Eerst werd de schade opgenomen en het uitwerken van kosten en wie wat zou betalen, welke oplossing er gekozen moest worden voor dat herstel, gecombineerd met zoeken naar een herstelbedrijf zorgde bij sommigen onder ons wel eens verzuchtingen : “Zou die toren nog binnen het jaar weer in oude glorie te betreden zijn?”

Maar jawel hoor, eerst werd de oude, verbrande zooi opgeruimd. Toen een zandvloer voor een betonnen werkplaat klaargelegd, de oude verbrande steunbalken weggezaagd, een net ter bescherming van vallende resten gespannen en de eerste bouten weggedraaid of afgezaagd. Met de kraan van de vrachtwagen die de eerste balken en planken aanvoerde werd een betonnen plaat neergelegd en het herstel kon beginnen!

Benieuwd hoe lang ze erover gaan doen, de verwachting is dat er binnen drie welken weer mensen naar boven kunnen…..Wordt vervolgd!!!

Foto’s en tekst: Leo den Heijer

Reacties