Fort-Zeekant verrast haar wijkbewoners.

Foto: BPF Fort-Zeekant

Verschillende bewoners van de wijk Fort-Zeekant zijn afgelopen weken in het zonnetje gezet.

Bloemetje voor de buren

Onder het motto ‘bloemetje voor de buren’ ontvingen verschillende wijkbewoners een bos bloemen. De verrassing is bedoeld als steun in de rug of als blijk van waardering voor bewezen diensten. Het initiatief voor deze actie komt van het nieuwe Bewonersplatform Fort-Zeekant, welke sinds het begin van dit jaar actief is in de wijk.

Het allereerste bloemetje ging naar het echtpaar Henrij & Lízá Verdoolaege uit de Pr. Marijkestraat. Met hun draaiorgel De Bergenaar brengen zij in de coronatijd, vrolijke orgelmuziek bij de bewoners van wooncentra en verzorgingshuizen. Mevrouw Lena de Bont uit de IJssellaan kreeg een bloemetje als steun in de rug. Ze is recentelijk haar man verloren en voelt zich, zeker in de corona tijd, heel eenzaam. Ze was dan ook blij verrast en ontroerd toen haar kleindochter Celine Laanen, namens het platform, de bloemen kwam overhandigen.

Meer verbinding in een wijk

‘Als platform geloven we dat er meer verbinding in een wijk ontstaat als we met elkaar dingen doen’ vertel voorzitter Regine van den Kieboom. “Corona zorgde er echter voor dat geplande activiteiten niet door konden gaan. Deze actie is een spontaan alternatief. Het is zo leuk om mensen te mogen verrassen en de reacties zijn hartverwarmend, zowel van de mensen zelf als de reacties online’.

Bloemen gingen ook naar wijkman Ton van der Veeren uit de Pr. Beatrixlaan. Ton is initiatiefnemer van de jaarlijkse Straatrommelmarkt Beatrixlaan, beheerder van de facebook groep Buurtgenoten Fort – Zeekant & De Markiezaten en collectant voor meerdere goede doelen. Marjan Bek van Woonzorgcentrum Stuijvenburgh kreeg bloemen voor haar werk als Service Coördinator. Al jaren organiseert zij allerlei activiteiten voor de bewoners.

Juist nu in de coronatijd, als bezoek beperkt mogelijk is, zorgt zij voor het vertier van deze wijkbewoners. Een andere bos bloemen ging naar Natasja van Tilborg. Zij is eigenaresse van Natasjas-Hair-face op de hoek van de Jan de Wittstraat / Emmaplein. Ze heeft al haar spaargeld in de nieuwe zaak gestopt, maar mocht door de Coronamaatregelen niet gelijk open. Natasja: ‘Dit is natuurlijk niet echt een lekker begin voor een startende ondernemer. Het is dan fijn om deze steun uit de wijk te krijgen.’

Dit weekend viel de eer te beurt aan Peter Thissen. Jarenlang was Peter actief in de oude wijkcommissie en verzorgde hij vanuit die hoedanigheid de wijkkrant. Peter bezorgt nog regelmatig post in de wijk, waaronder recentelijk een huis-aan-huis brief over de World Cleanup Day. Het bewonersplatform Fort-Zeekant grijpt deze internationale schoonmaakactie op 19 september aan om haar eerste (eigen) activiteit van het jaar in de wijk te organiseren, corona proof uiteraard!.

De actie ‘Bloemetje voor de Buren’ is mede mogelijk gemaakt door Bloemen en Planten Francis uit Bergen Op Zoom.

Alle foto’s: BPF Fort-Zeekant

Reacties