Asperges voor voedselbank Goed Ontmoet

Foto: Jan Krijtenburg

Klanten van de voedselbank Goed Ontmoet krijgen elk een portie verse asperges, geschonken door Telersvereniging Brabantse Wal Asperges.

Voedselbank Goed Ontmoet ondersteunt zo’n 450 gezinnen in Bergen op Zoom en omringende plaatsen. De Telersvereniging Brabantse Wal Asperges heeft, net als vorig jaar, voor elk huishouden een portie verse Brabantse Wal Asperges geschonken.

De woordvoerder voor de telersvereniging, Corné Ooms, was donderdagmiddag op het verdeelpunt in Calfven aanwezig toen de asperges daar arriveerden en vertelde dat het een ‘traditie’ is die vorig jaar begonnen is en die vrijwel zeker voor volgend jaar weer op de planning staat.

“We zijn trots op ons streekproduct en dan wil je ook zorgen voor je streek, voor de natuur en voor de mensen”, aldus Ooms. Hij vertelde ook dat ondanks alle corona problemen de asperge-telers het nog steeds redelijk goed doen. Dankzij initiatieven als webshops, drive through en afhaalpunten in Nederland en België worden er nog steeds voldoende asperges verkocht. Het is wat meer werk maar de zaken gaan door.

Om het logistiek ook soepel te laten lopen werd het uitleveren van de asperges over twee dinsdagen verdeeld. Eén voor Pinksteren voor Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen en één na Pinksteren voor de andere plaatsen. De asperges werden afgeleverd bij het centrale magazijn in Bergen op Zoom en vandaar verdeeld.

De vrachtwagen van Goed Ontmoet wordt gelost bij het verdeelpunt voor Woensdrecht

Leo den Heijer, de floormanager van het verdeelpunt voor Woensdrecht, gaf aan erg blij te zijn met de asperges voor zijn klanten. Hij is erg te spreken over het medeleven dat de voedselbank van uit de samenleving krijgt. Giften van bedrijven, giften in natura zoals deze asperges en ook de grote hoeveelheid etenswaren die door de Woensdrechtse bevolking wordt geschonken. Mede hierdoor krijgen klanten van de voedselbank Goed Ontmoet altijd een mooie hoeveelheid etenswaren mee.

Leo den Heijer neemt in Calfven de eerste krat asperges in ontvangst van Corné Ooms

Dat zeker in deze ‘corona tijd’ de voedselbank een belangrijke functie heeft merkte Den Heijer de afgelopen weken. Elke week waren er weer drie nieuwe aanmeldingen voor de voedselbank in Woensdrecht, waarbij één man zelfs aangaf al drie dagen niet gegeten te hebben, en dat in ons rijke Nederland. Veel van de nieuwe aanmeldingen zijn ZZP’ers die nu door de, al dan niet intelligente, lockdown opeens zonder werk en dus zonder inkomen zitten.

Reacties