Verdachte neergeschoten door politie

Foto: Vincent

Bij een woning aan de Paulus Buyslaan in Bergen op Zoom is een 38-jarige Bergenaar aangehouden voor bedreiging. Daarbij is door een agent gericht op de man geschoten.

Gewond aan hand en been

De politie kreeg rond 3.05 uur zaterdagnacht een melding van een ruzie die gaande was in het pand. Daar aangekomen werden ze geconfronteerd met de verdachte. De man dreigde daarbij met messen. In eerste instantie werd er een waarschuwingsschot gelost. Daarna is door een van de dienders gericht op de man geschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hand en zijn been. De verdachte is vervolgens aangehouden en met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek

De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek. Dat is de standaard procedure als een agent zijn wapen gebruikt heeft en er door politievuur letsel ontstaan is.
De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Door de onafhankelijke positie kan zij objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik rechtmatig was.

Reacties