Bergse schrijver brengt nieuwe thriller uit

Foto: Sonn Franken

“Dossier Europa – Verscheurd door geld”, het vervolg op ‘Dossier Doel’, is alweer de tiende publicatie van Sonn Franken.

De hoofdpersoon, journalist Jean-Pierre, gaat verder op onderzoek uit, nadat hij zijn avonturen in “Dossier Doel” achter zich gelaten heeft. Immers, alle incidenten en complotten rondom de Belgische kerncentrales wijzen uit dat er nog veel meer aan de hand is in Europa.

‘Ik wist dat mijn laatste thriller niet het einde betekende van de avonturen van Jean-Pierre. In zijn rol als journalist is er veel mogelijk. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt complotten, die veel verder gaan dan wij kunnen bevroedden. Krantenartikelen, het nieuws, sociale media, het internet; het zijn allemaal handreikingen om een schrijver aan de slag te doen gaan. En dat is wat ik gedaan heb. Ik hoop dan ook dat ik de lezer een spannende thriller kan voorschotelen,’ aldus de schrijver.

Het is alweer de tiende publicatie van de Bergse auteur. Het is het tweede boek dat over dezelfde hoofdpersoon gaat, de journalist Jean-Pierre. De schrijver heeft daar het volgende over te zeggen: ‘We leven in een wereld vol onrust, een wereld waarin we gebombardeerd worden met allerlei nieuws. Nieuws dat vaak niet eens waar blijkt te zijn, maar wel door gezagsdragers naar buiten is gebracht.

Jean-Pierre in zijn rol als verslaggever, is de geschikte man om al die vragen te onderzoeken, die wij in het hoofd hebben. In dat opzicht wil ik mensen er op wijzen zelf na te denken. Niet zo maar na te roepen wat de Trumps van deze wereld roeptoeteren. Aan de andere kant wil ik gewoonweg een spannend boek schrijven waarin de lezer kan verdrinken.’

Op de vraag of er nog meer avonturen van Jean-Pierre gaan verschijnen, klinkt het beamend: ‘Dat zou zeker nog wel eens kunnen, er is nog voldoende te onderzoeken in onze wereld. Dit zou wel eens een serie kunnen worden.’

Sonn Franken is momenteel ook bezig met het derde deel van zijn Fantasy drieluik. “De Oversteek” en “Bleke Demonen” kwamen al eerder uit. Zo verschenen er ook al drie gedichtenbundels van zijn hand, een groot Vastenavendboek, een bundel korte verhalen en een oorlogsroman met als titel “In de schaduw van de waarheid”.

Een boek waarvan overigens dit jaar nog een Duitse editie op de Duitse markt gebracht zal worden. Het ligt aan de Corona perikelen wanneer dit boek daadwerkelijk in Duitsland gepresenteerd gaat worden.

“Dossier Europa” wordt uitgebracht door uitgeverij Boekenindustrie. ‘Ik heb gewoon een goed gevoel bij deze mensen. Ze begrijpen me, ondersteunen me en komen telkens weer met een prachtige cover. Ja, ik heb gewoon een klik met deze uitgeverij en het voelt voor mij heel natuurlijk om een nieuw manuscript bij hen aan te bieden,’ aldus Sonn Franken.

De cover is gereed en nu is het wachten op een proefdruk. Waar het ook op wachten is, waar en wanneer de presentatie zal plaatsvinden. ‘We hadden al een locatie in Bergen op Zoom, maar corona gooit roet in het eten. Wellicht moeten we met de anderhalve meter regel uitwijken naar een grotere gelegenheid om toch al die mensen een veilig plaatsje te bieden. Zoals de zaken er nu voor staan denken we aan een datum die kort na de vakantie ligt.

Reacties