Met cowboys, motors en muziek, van Bergen op Zoom naar de USA

Pierre en Monique Schoonen
Foto: Jan Krijtenburg

Het Bergs echtpaar Pierre en Monique Schoonen organiseert met hun bedrijf Motorreis USA een unieke muzikale motorreis door de Verenigde Staten van Amerika.

Al tien jaar lang organiseren Pierre en Monique Schoonen uit Bergen op Zoom motorreizen door de Zuid Westelijke USA en onlangs is daar een bijzondere, muzikale, reis aan toegevoegd.

Waar een grap toe kan leiden

Het begon met hun eigen motorvakantie. Ze genoten op een Western ranch bij Zion National Park van het uitzicht. Pierre maakte een video die hij voor de grap als reclameboodschap voor georganiseerde motorreizen insprak. Het begon als grap maar gedurende hun trip begon de grap een plan te worden, en zo werd Motorreis USA geboren.

Pierre en Monique op hun motor in de USA

Het jaar erop reden ze de eerste groepsreis met negen deelnemers. Sindsdien is het gestaag gegroeid en hebben ze er elke keer weer bijgeleerd, zodat ze nu een optimale beleving kunnen organiseren. Zo bleek bijvoorbeeld het inchecken bij aankomst in het eerste hotel in Las Vegas heel veel tijd te kosten. Sindsdien reist de gids een dag eerder naar de Verenigde Staten om het inchecken alvast te regelen zodat de deelnemers aan de tour bij aankomst hun hotelkamersleutel krijgen en niet hoeven te wachten na een lange reis.

Puur uit passie

Pierre is beroepsmilitair en Monique heeft een mooie baan als logistiek medewerker bij een internationaal bedrijf, ze hebben een mooi huis en twee kinderen. Om rijk te worden hoeven ze het dus niet te doen, maar hun passie is om met andere mensen al het moois, waar ze zelf zo van genieten op hun motorreizen in de Verenigde Staten, te delen.

Meerdere reizen

Na een aantal keren dezelfde reis, de Indian Western Trail, georganiseerd te hebben, kwamen er vragen van de vaste klanten om eens een andere reis te maken. Dit resulteerde in vier nieuwe reizen die aan het aanbod toegevoegd werden. Op de Motorbeurs in Utrecht stonden Pierre en Monique met hun gidsen om te vertellen over het aanbod. Dit jaar zou het voluit gaan met alle vijf de reizen, totdat de corona-crisis roet in het eten gooide.

Presentatie in de Western Saloon

De passie van Pierre en Monique uit zich ook in hun persoonlijke aanpak. Mensen die geïnteresseerd zijn in de door Motorreis USA aangeboden reizen, worden thuis bij Pierre en Monique in Bergen op Zoom, in de Western Saloon in de tuin, uitgenodigd voor een presentatie. Dit is altijd met een kleine groep, zodat iedereen voldoende gelegenheid heeft om zijn vragen te stellen. Drie weken voor vertrek wordt er bovendien met alle deelnemers en gidsen een kennismakings-barbeque gehouden in de tuin bij Pierre en Monique. Zo begin je de reis niet als een stel vreemden maar als vrienden.

Zo kwamen Melvin en Kamila helemaal uit Friesland naar Bergen op Zoom om over hun droomvakantie in de Verenigde Staten te praten. Melvin die al een tiental jaren motor rijdt en Kamila die pas een jaar haar rijbewijs heeft willen graag samen, elke op een Harley Davidson, de reis maken en werden helemaal enthousiast toen ze hoorden over de locaties, de rodeo die bezocht kon worden en Kamila keek al uit naar het shoppen op de Strip in Las Vegas.

Informatie over de reis in de Western Saloon in bergen op Zoom

Unieke muzikale reis.

Op de motorbeurs in Utrecht kwamen Pierre en Monique in contact met schrijver en radiopresentator Marc Stakenburg. Marc is de schrijver van het boek ‘Music Trails USA’ over de muziek.

Al tientallen jaren reist Marc Stakenburg naar de USA en heeft aan de hand daarvan het boek ‘Music Trails USA’ geschreven. In zijn boek beschrijft hij de verhalen over de herkomst van de blues, jazz, gospel, rock-‘n-roll, soul, country, folk, rock en punk.
Door zijn reizen heeft hij ontzettend veel kennis van de music scene in de plaatsen die door de deelnemers aan The Galloway Music Trail worden bezocht zoals Nashville, New Orleans en Memphis. Bij al die plaatsen, en bij attracties als Graceland, heeft hij wel een interessant verhaal te vertellen en weet hij de weg naar de interessante, niet door alle touristen bezochte plaatsen.

Op de beurs kregen Pierre en Monique het boek van Marc en samen kwamen ze al snel tot de conclusie dat Music Trails USA en The Galloway Music Trail wel erg mooi bij elkaar passen.
Het plan was geboren om deze reis samen met Marc Stakenburg, als extra ‘muziek gids’ te maken, om er, naast wat deze reis toch al te bieden heeft, een deskundige en boeiende dimensie aan toe te voegen.

Locaties

Iets wat Motorreis USA ook van anderen onderscheidt is de grootte van de groepen en de keuze van locaties. Doordat er met een relatief kleine groep gereden wordt, zo’n twaalf motoren maximaal, zijn er meer interessante mogelijkheden voor overnachtingen.

Bij Motorreis USA streven Pierre en Monique er naar om elke tussenstop en overnachtingsplaats een ervaring op zich te laten zijn.
Niet alleen de lokaties zijn uniek maar ook de bij de prijs inbegrepen activiteiten zoals (per reis verschillend) ballonvaarten, helikoptervluchten, paardrijden, het bezoek aan een rodeo en andere activiteiten.
Op de website van Motorreizen USA staat per reis beschreven welke activiteiten bij de prijs inbegrepen zijn.

Beurzen

Dit jaar is door de corona-crisis geen reis meer maar volgend jaar kunnen er, als het qua corona een beetje meezit, weer mooie reizen gemaakt worden.

Kennis maken met het aanbod van Motorreis USA kan via de website en op de komende motorbeurzen waar Motorreis USA een stand zal hebben, de Bigtwin Bikeshow van 30 oktober tot en met 1 november 2020, de Noordelijke Motorbeurs van 15 tot en met 17 januari 2021 en Motorbeurs Utrecht van 18 februari tot en met 21 februari 2021

Motorreis USA links

Reacties

Cookieinstellingen