Ruimere bezoekmogelijkheden voor de studiezaal West-Brabants archief

Foto:

Vanaf vandaag verruimt het West-Brabants Archief de wekelijkse bezoekmogelijkheden op dinsdagen voor zijn studiezaal. “We verhogen de capaciteit naar vier personen tegelijkertijd en een bezoek mag voortaan uitzonderlijk drie uur duren. Norm blijft wel dat een afspraak enkel mogelijk is als blijkt dat onze medewerkers u online niet verder kunnen helpen”, dat meldt het archief op zijn website.

In de nieuwe bezoekregeling voorziet het West-Brabants Archief in twee zitplaatsen aan de leestafel en twee plaatsen aan de computers en microfichelezers. Voorlopig alleen nog op dinsdagen kunt u steeds tussen 9 en 16 uur op hele uren een tijdsblok van één uur reserveren. Wanneer volgens u een langer bezoek nodig is, kunt u bij de aanvraag het verzoek indienen om een dagdeel tussen 9 en 12 uur of 13 en 16 uur te reserveren.

Aanvraag

Een aanvraag voor een bezoek aan onze studiezaal kunt u per e-mail indienen. In het bericht vermeldt u uw telefoonnummer, de gewenste datum en het tijdsblok voor uw aanvraag, de stukken die u wilt inzien en of u al dan niet gebruik wenst te maken van een pc of microfichelezer. Een afspraak is pas geldig als deze door een medewerker is bevestigd. In de bevestigingsmail staan ook verdere praktische richtlijnen voor het bezoek vermeld.

Studiezaal

Bezoekers wordt nadrukkelijk gevraagd om enkel gebruik te maken van deze dienstverlening als zij geen gezondheidsklachten ervaren. Wanneer de situatie het toelaat, zal het West-Brabants Archief de mogelijkheden voor een bezoek aan de studiezaal opnieuw aanpassen. De richtlijnen en adviezen van het RIVM zijn hierin steeds leidend.

Interview met archiefdirecteur

ZuidwestTV sprak met directeur Wim Reijnders over de opvallende statistieken in de coronatijd. De online bezoeken namen fors toe. Reijnders gaf in de afgelopen jaren vorm aan de samensmelting van drie kleinere archiefdiensten tot één grote regionale speler. Sinds 9 juli 2020 is hij met pensioen. Bekijk hier de video van ZuidwestTV: West-Brabants Archief goed bezocht in coronatijd

Reacties