Politie vindt meer dan 75.000 euro

Foto:

Donderdag heeft de politie een bedrag van meer dan 75.000 euro gevonden in een woning van een verdachte in Bergen op Zoom.

Vuurwapen

De agenten zochten naar een vuurwapen maar hielden uiteindelijk de man aan voor witwassen.
Er waren meerdere MMA (Meld Misdaad Anoniem) meldingen binnen gekregen die wezen naar één specifieke verdachte. Hij zou in het bezit zijn van een vuurwapen. Na overleg met een officier van justitie werd besloten om naar het vuurwapen te gaan zoeken in een woning aan het Hof van Wezemaal.

Inval

Donderdag 9 juli 2020 achter in de middag viel een team de woning binnen. De woning werd doorzocht. Maar in plaats van een vuurwapen troffen de agenten meer dan 75.000 euro aan contant geld aan. Dezelfde officier werd gebeld en die heeft via een Rechter Commissaris toestemming gekregen om ook in het kader van mogelijk witwassen de woning te doorzoeken.

De bewoner werd aangehouden. Naast het geldbedrag zijn er ook nog een auto en enkele horloges in beslag genomen. Een vuurwapen werd niet gevonden.

Insluiting

De verdachte werd aan het bureau ingesloten en kreeg alle beperkingen opgelegd van de Officier in verband met het onderzoek. De verdachte weigerde een verklaring af te leggen over de herkomst van het geldbedrag en de goederen. In de loop van zondag is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij blijft verdacht van witwassen en zal zich eventueel later voor de rechter moeten verantwoorden.

Reacties