De watertoren in Bergen op Zoom is te koop

Foto:

De watertoren aan de parallelweg in Bergen op Zoom is te koop. Je kunt het speciale rijksmonument zomaar tegen komen op Funda.

De watertoren is een Rijksmonument van 35 meter hoogte, bouwjaar 1899 naar ontwerp van D. de Leeuw. In 1984 is deze buiten werking gesteld als watertoren. De afgelopen jaren is de toren gebruikt geweest als woning en werk- (en vermaak-) plaats. Aan het pand hangt een prijskaartje van 425.000 euro.

De makelaar van Schep Makelaardij noemt het een absoluut uniek object. “De buitenzijde is volledig gerestaureerd en in zeer goede staat van onderhoud. Van binnen is de watertoren de afgelopen jaren met veel liefde en creativiteit ingericht en bewoond door kunstenaar Marius Dielemans. De inrichting van de watertoren is niet in woorden en zelfs niet in foto’s te vangen, maar moet u komen ervaren! Alles is op maat gemaakt (en vooral rond) en tot in uiterste precisie doordacht en uitgevoerd.” Bij de advertentie op Funda staat een indrukwekkende 3D weergave van de watertoren.

Een kijkje nemen in de watertoren kan ook in deze video in het archief van ZuidwestTV: Watertoren moet weer tot leven komen

Reacties