Waarschijnlijk geen kermis in Bergen op Zoom en Putte

Zomerkermis in Arnhem
Foto: Bergen-op-Zoom.nieuws.nl

Grote kans dat de Putse Kermis en de Najaarskermis in Bergen op Zoom dit jaar niet door zullen gaan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de corona-maatregelen. De kermisexploitanten staan wederom 1,5 meter voor de afgrond.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft deze week besloten dat alle kermissen die gepland staan voor de komende periode geen doorgang mogen vinden. Het besluit geldt in ieder geval tot 1 november aanstaande. “Op dit moment is het niet verantwoord om kermissen door te laten gaan, omdat het coronavirus lokaal en regionaal opnieuw oplaait en het aantal besmettingen, met name onder jongeren, zienderogen toeneemt”, zegt de Veiligheidsregio.

Dat kermissen ondanks corona plaats zouden kunnen vinden werd in de afgelopen periode bewezen in onder meer Arnhem (foto) en in Tilburg. In het voorbeeld van Arnhem moesten bezoekers zich inschrijven bij binnenkomst van de kermis die op een afgesloten terrein plaatsvond. Verder was er een looproute en waren er de bekende desinfectiepompjes en anderhalvemeter-stickers en hesjes.

Het besluit is een flinke klap voor kermisexploitanten, waarvan er ook veel uit Bergen op Zoom komen. Kermisbonden en -exploitanten reageerden woedend en eisten overleg met de veiligheidsregio. In dat overleg met De Tilburgse burgemeester Theo Weterings, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, werd een heel klein beetje nuance gegeven: als het aantal besmettingen eerder afneemt zou het kunnen dat kermissen eerder door kunnen gaan.

De kermis in Putte zou plaatsvinden van 11 oktober t/m 18 oktober en de Najaarskermis in Bergen op Zoom van 16 t/m 25 oktober.

Reacties