Inschrijving ‘Kijk Binnen Bij Bedrijven’ geopend

Foto:

De inschrijving voor bedrijven en organisaties voor ‘Kijk Binnen Bij Bedrijven’ dat gehouden wordt van 12 tot en met 17 oktober is geopend.

Kijk Binnen Bij Bedrijven

In de week van 12 tot en met 17 oktober organiseren Samen in de Regio en het Werkcentrum Brabantse Wal Kijk Binnen Bij Bedrijven. Bedrijven en organisaties kunnen aansluiten en hun deuren open zetten. Meedoen is gratis.

Belangstellenden een kijkje laten nemen, levert altijd wat op voor werkgevers, maatschappelijke organisaties en verenigingen. “Het is de kans om werkzoekenden, scholieren en studenten enthousiast te maken over wat de Brabantse Wal te bieden heeft.

Waardevol voor de toekomst van de jongeren, voor die van de werkgevers en om talent te behouden voor de regio,“ vertelt Anita Karremans van Samen in de Regio.

Belangstelling vanuit onderwijs

In het netwerk van Samen in de Regio is ook het onderwijs als partner aangesloten:
middelbare scholen, VMBO, MBO en met Associate Degrees Academie ook HBO-studenten. Samen in de Regio motiveert de docenten om Kijk Binnen Bij Bedrijven bekend te maken bij de scholieren en studenten voor wie het een uitgesproken kans is zich te oriënteren op hun studiekeuzes.

Maatschappelijke bijdrage

Samen in de Regio roept werkgevers van bedrijven en maatschappelijke organisaties op, om mee te doen. Ook als zij geen vacatures open hebben staan.

De deuren open zetten, mensen binnen laten kijken, is van grote maatschappelijke waarde. De werkzoekende van nu oriënteert zich meer dan anders op bijscholing. Studenten en scholieren zijn op zoek naar stageplaatsen in de regio. Van groot belang om hun opleiding te voltooien en om talent te behouden voor de regio. Kijk Binnen bij Bedrijven is een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen.

Verenigingen en vrijwilligers

Bent u op zoek naar vrijwilligers? Zet ook dan de deuren open, laat u van uw beste kant zien. De ervaring met Kijk Binnen Bij Bedrijven is dat van het een het ander komt. Een nieuwsgierige die eens binnen komt kijken, raakt geïnspireerd en haakt gemakkelijker aan als vrijwilliger.

Onder de aandacht bij het grote publiek!

Bedrijven en organisaties kunnen aanmelden tot en met vrijdag 11 september via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl.

Met huis-aan-huis flyers, een campagne op social media en een outdoor-campagne zorgt Samen in de Regio voor veel bekendheid bij alle inwoners van de Brabantse Wal. In deze tijd is het misschien niet mogelijk meerdere belangstellenden fysiek te ontvangen. Het kan ook anders. Denk aan een virtuele toer of gesprekken 1-op-1 al dan niet fysiek. Kennismaken levert altijd wat op!

Belangstellenden aanmelden

Iedereen die graag eens binnen kijkt bij een bedrijf of organisatie kan zich vanaf 14 september aanmelden, ook via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl . Het is gratis en ieder kan zoveel bezoeken inplannen als hij of zij maar wil.

Reacties