Bewoners Fort-Zeekant vullen 72 zakken met vuil

Zaterdag vond in kader van de World Cleanup Day een grote schoonmaakactie plaats in de wijk Fort-Zeekant. Ruim 50 wijkbewoners verzamelden bij elkaar maar liefst 72 zakken vol met zwerfvuil.

De World Cleanup Day is een internationaal initiatief om in de hele wereld tegelijk zwerfvuil op straten, pleinen, parken, parkeerterreinen, langs rivieren en in de natuur op te ruimen. Dit jaar steken vrijwilligers in 180 landen de handen uit de mouwen voor een schonere wereld.

De actie in wijk Fort-Zeekant is opgezet door het bewonersplatform. Voorzitter Regine van den Kieboom: ‘Deze actie is in de basis bedoeld voor het opruimen van vuil, maar door de uitgebreide campagne eromheen hopen we ook bewustwording te creëren dat een schonere wijk zorgt voor een prettigere leefomgeving’. Medebestuurslid Hans Verel vult aan: ’Een dergelijke schoonmaakactie bevordert ook de onderlinge sociale contacten. Daarom hebben we bewust gekozen voor een kopje koffie vooraf en een hapje na afloop, uiteraard allemaal Coronaproof.’ Het initiatief is mede omarmd door Wonen in de Wijk van Amarant. De bewoners van deze woongroep onderstrepen op deze manier de binding met de wijk.

Eén van de deelnemers was de 9-jarige Esmee Meeuwisse die samen met haar vriendin Claire Koning en vader Jurgen op pad ging. ‘Normaal gaan Claire en ik samen naar de scouting, maar vandaag hebben we ons afgemeld om te kunnen helpen. Wij vinden het heel stom om te zien dat er troep op straat ligt. Nu is onze straat weer helemaal schoon. Ook de familie Muller uit de Lourdesstraat was met meerdere personen vertegenwoordigd: ‘Van een schone stoep krijg je een goed gevoel. En het is uiteindelijk een kleine moeite om het .te doen!

Het bewonersplatform Fort-Zeekant kijkt terug op een zeer geslaagde middag. De wijkbewoners zorgden niet alleen voor een schonere wijk. Er werden al plannen gemaakt om ook in de toekomst vaker met elkaar op pad te gaan. En dat is wellicht de grootste winst van deze World Cleanup Day.

Wijkbewoners Fort-Zeekant samen aan de slag op World Cleanup Day
Wijkbewoners Fort-Zeekant samen aan de slag op World Cleanup Day

Reacties