“Niet rechts, niet links, kies voor vrijheid”

Foto:

Als reactie op spandoeken van ondernemersvereniging Sterck heeft een inwoner van de Kremerstraat in Bergen op Zoom een eigen spandoek opgehangen met daarop de tekst: “Niet rechts, niet links, kies voor vrijheid”. Ook verstuurde ze een ingezonden brief naar de media. De brief is hieronder te lezen:

“75 jaar Vrijheid, daar hebben onze voorouders hard voor gestreden.
Die laten we ons toch ook niet weer afpakken?

Toch worden we door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden in onze vrijheid beperkt.
Maatregelen waar onze overheid ons mee confronteert, met zachte of harde dwang. Of door sociale druk of shaming.

Zoals nu ook weer, aan ons huis is een spandoek gehangen,
LOOP RECHTS OP DE STRAAT
DENK OOK AAN ANDEREN! staat er op.
Nu is dit opgehangen door winkeliersvereniging Sterck, en dat mag, op die plek hangt ook altijd de kerstversiering enz.
Maar met zachte dwang wil men dat iedereen rechts loopt en niet links en niet door elkaar en
HOUD AFSTAND. Het is hier de Kalverstraat niet, was het maar zo, denken de winkeliers!

Dus waar is dit in vredesnaam voor nodig? Het ontsiert de stad.
Men wil ons continu in angst houden voor het virus, denk er continu aan.
Een gedragsexperiment, net als de mondkapjes op straat in Rotterdam en Amsterdam. Om ons toch maar niet te laten vergeten dat we steeds in angst moeten blijven voor het virus, niet meer lol maken, niet meer genieten, niet meer relaxen…… geen vrijheid meer….

Enfin, laten we dan even naar de “wetenschappelijke” onderbouwing kijken welke de WHO en het RIVM gebruiken. Het betreft hier een studie gedaan in 1930 door een Harvard wetenschapper, een zekere meneer Wells, die jarenlang uitgebreid onderzoek heeft gedaan. Zijn bevindingen zijn gepubliceerd in een in 1955 verschenen boek, welke Maurice de Hond heeft bemachtigd. En wat zijn de conclusies? Dat talloze proeven uitwijzen dat besmetting niet zozeer plaatsvindt middels direct contact (dus een hoest- of niesbui van een besmet persoon die via de neus of mond direct de longen van de ander “in vliegt”), maar veelal door middel van aerosolen die in de lucht blijven zweven voor langere tijd, en die als je langdurig in een gesloten ruimte bent je systeem diep kunnen ingaan. Interessant, nietwaar? Dus dit onderzoek geeft net GEEN onderbouwing van de 1.5 meter stelling! Dus waarom afstand houden? In de buitenlucht verspreiden de aerosolen zich snel, dus waarom afstand op straat?

In binnenruimtes, die niet goed geventileerd worden, blijven ze hangen en kunnen hele groepen mensen besmetten, als je ze de tijd gunt. En denk je, dan draag ik toch een mondkapje; de gaatjes in de niet-medische mondkapjes zijn zo groot, dat ze daar gewoon doorheen vliegen. Het is net alsof je kippengaas gebruikt om muggen tegen te houden.

De logica ontgaat mij, waarom worden de vele maatregelen in stand gehouden?
Er zijn voldoende onderzoeken van wetenschappers die het nut ervan ontkrachten.
Dus waarom moeten we links lopen, oh nee, rechts. En waarom afstand houden buiten en onze handen stukwassen en desinfecteren en waarom in angst leven? Waarom de controle opvoeren? Ik heb wel een idee, maar daar ga ik nu niet op in.

Neem je verantwoordelijkheid naar anderen, bouw je immuunsysteem op door een gezonde leefstijl, geniet van het leven, relax en koester onze vrijheid. Vrijheid is een erfenis uit ons verleden.
Vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, vrijheid van godsdienst of levensovertuiging, vrijheid van vereniging, vrijheid van arbeid, vrijheid van culturele ontplooiing, vrijheid en recht op onderwijs, vrijheid van persoonlijke levenssfeer, vrijheid van vergadering en betoging, vrijheid in keuze van arbeid, vrijheid van BEWEGING binnen en buiten de landsgrenzen, vrijheid…..”

 

ZuidwestTV interviewde de briefschrijver, de video is te zien op de site van ZuidwestTV.

Reacties