Van stadspark Kijk in de Pot in Bergen op Zoom naar Hoogerheide

Foto: Jan Krijtenburg

Circus Barani is, nu het niet op stadspark Kijk in de Pot kon blijven staan, verhuist naar het evenementen terrein in Hoogerheide.

Op het evenementen terrein langs de Scheldeweg staan sinds dit weekend de woonwagens en de dieren van Circus Barani.  Het circus, dat evenals zovelen in de evenementen wereld zwaar gedupeerd is door de corona-maatregelen, stond tot dit weekend  stadspark Kijk in de Pot in Bergen op Zoom maar kon daar niet langer blijven staan. Hierdoor was het circus opzoek naar een tijdelijke verblijfplaats.

In verband met de verzorging van de dieren was het voor het circus belangrijk dat de woonwagens en de wagens met de dieren, bij elkaar konden staan.

Na een gesprek met wethouder Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht, kreeg het circus toestemming om voorlopig een stuk van het evenemententerrein aan de Scheldeweg in Hoogerheide te gebruiken.

“Wij willen het circus graag helpen en hebben uit menselijke overweging besloten dat het circus tijdelijk, tot 14 november 2020, hun tenten mag opslaan op het gemeentelijke evenementen terrein aan de Scheldeweg in Hoogerheide. Het gaat alleen om een tijdelijk verblijf er vinden geen voorstellingen plaats” aldus wethouder Hans de Waal.

Het circus op het evenementen terrein

Dankzij een crowdfundings actie van de West Brabantse bevolking en dierenvoer en andere hulp in natura, het kwijtschelden van het stageld voor de tijd dat het circus op Kijk in de Pot in Bergen op Zoom stond, de gastvrijheid van de gemeente Woensdrecht die de ruimte beschikbaar heeft gesteld en restaurant Bistro d’Ouwe Leeuw die water en elektriciteit doneert, is het circus nu in ieder geval tot 14 november gered.

Door de corona-crisis zullen er geen voorstellingen gegeven worden !

Reacties