Burgemeester Frank Petter bezoekt ambulancepost

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Eind donderdagochtend bezocht burgemeester Frank Petter de ambulancepost in Bergen op Zoom.

Hij legde dit bezoek af in het teken van de landelijke corona-campagne ‘Aandacht voor elkaar’, als eerste bezoek in de reeks.

De burgemeester werd ontvangen door vestigingsmanager Henk Bekendam en had gesprekken met onder meer ambulancepersoneel.

“Je staat er misschien niet zo bij stil wat er rondom corona allemaal achter de schermen gebeurt. Natuurlijk, als burgemeester ben ik goed op de hoogte van de gevolgen door corona. Maar de praktijk is dan toch weer een ander verhaal. Door het bezoek aan de ambulancepost en het gesprek met de medewerkers krijg ik een beter beeld van wat zich werkelijk afspeelt. In de korte gesprekken die ik had met de chauffeurs, de verpleegkundigen, degenen die verantwoordelijk zijn voor de planning en de leidinggevende op regioniveau ervaar ik de enorme uitdagingen waar deze mensen in deze tijd tegenaan lopen”, aldus de burgemeester.

Hij vervolgt: “Het is jammer genoeg niet iedereen gegeven om eens achter de schermen van de zorg te kijken. Ik kon dat vandaag wel doen bij de ambulancepost. En neem gerust van me aan dat het beter is om de corona-maatregelen die zijn getroffen gewoon netjes op te volgen. De praktijkverhalen die ik vandaag hoorde, tonen eens te meer aan dat die maatregelen echt nodig zijn. Diep respect voor deze mensen, die onder alles behalve normale omstandigheden, er echt zijn voor ons”.

Reacties