10 November, Dag van de Mantelzorg in Bergen op Zoom

Marloes, Eline, Kirsten en Daphne met het 'doosje met geluk'
Foto: Jan Krijtenburg

De Dag van de Mantelzorg op 10 november wordt door de corona-maatregelen anders dan anders gevierd, namelijk via een programma op ZuidWest TV en ‘een doosje met geluk’.

Dag van de Mantelzorg

Ruim twintig jaar geleden begon MantelzorgNL met de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, een dag om de waardering voor de mantelzorgers in Nederland te laten zien. Mantelzorg is onbetaalde zorg voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

ZuidWest TV

Omdat een ‘normale’ Dag van de mantelzorg met honderden mensen bij elkaar door de corona-maatregelen niet mogelijk is heeft het Steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom een alternatief gevonden. Op dinsdag 10 november om 10:00 uur komt er op ZuidWest TV een speciale mantelzorg editie van het programma ‘Cocktail’ met verschillende gasten.

Naast de tips voor mantelzorgers, ervaringsverhalen van mantelzorgers en de waardering van de mantelzorgers zit er ook een spel voor de kijkers in de uitzending. Kijkers die het goede antwoord hebben op één van de prijsvragen kunnen dit via een whatsapp nummer dat dan bekend gemaakt wordt opsturen met het codewoord ‘Dag van de Mantelzorg 2020’.

De speciale Cocktail uitzending van ZuidWest TV samen met steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom is te bekijken op de volgende kanalen: KPN kanaal 1420, XS4ALL 596, Telfort kanaal 1420, Vodafone op kanaal 792 en Ziggo kanaal 40.

Mantelzorgwaardering

Maar voor de mantelzorgers zelf is er ook nog een tastbare mantelzorgwaardering. Steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom van Wijzijn heeft samen met de gemeente Bergen op Zoom gezorgd voor een mooi cadeau voor de mantelzorgers namelijk ‘een doosje met geluk’.

In dit, door mensen van de SDW ingepakte, doosje zit een VVV bon van €25 en een kookboekje voor mantelzorgers. Niet zomaar een kookboekje maar een boekje met makkelijke recepten maar ook tips en adviezen voor mantelzorgers.

Een doosje met geluk

Op de website van mantelzorgbrabantsewal zijn de corona-proof locaties en tijden te vinden waarop mantelzorgers hun doosje met geluk kunnen ophalen. Naast de circa 2200 geregistreerde mantelzorgers, kunnen ook mantelzorgers die zich nog niet geregistreerd hebben zich aanmelden op deze locaties voor het doosje met geluk.

De ophaallocatie voor de mantelzorgwaardering aan de Jacob Obrechtlaan 5 in Bergen op Zoom

Steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom

Het Steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom van Wijzijn doet natuurlijk meer dan alleen mantelzorgwaardering. Ze geven informatie aan mantelzorgers door middel lezingen, een cursussen en themabijeenkomsten en, via vrijwilligersorganisaties, wordt ook hulp geboden bij praktische zaken als administratie en hand- en spandiensten.

Voor meer informatie kunt u persoonlijk terecht bij Mantelzorg Bergen op Zoom aan de Jacob Obrechtlaan 5 in Bergen op Zoom of telefonisch op 0164 – 29 94 91 of per email op [email protected].

Links

Reacties