24 November, webinar over Het nieuwe donorregister

Foto: Jan Krijtenburg

Bibliotheek West-Brabant organiseert op dinsdag 24 november van 19.00 uur tot 21:00 uur een webinar (online informatiebijeenkomst) over Het nieuwe donorregister.

Het nieuwe donorregister

Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar en ouder automatisch met ja in het donorregister. In Het nieuwe donorregister vul je in of je na je overlijden wel of geen organen en weefsel aan een patiënt wilt geven, bijvoorbeeld je nier, longen of huid.

Veel mensen hebben nog vragen over deze nieuwe donorwet. Bijvoorbeeld “Hoe moet ik mijn keuze invullen?” “Welke keuzes kan ik maken” of “Wat gebeurt er als ik niets invul?”

Samen met ervaringsdeskundige Karen Schipperen van de Nederlandse Transplantatie Stichting worden deelnemers aan de webinar geïnformeerd over het donorregister. Er is ook volop ruimte om vragen te stellen. Hopelijk zijn de deelnemers na afloop in staat om een weloverwogen keuze door te geven in het donorregister.

Meedoen?

Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden via de website van Bibliotheek West-Brabant (www.bibliotheekwb.nl) of door een mail te sturen naar [email protected]

Iedereen die meer wil weten over werken met de digitale overheid kan ook deelnemen aan de online bijeenkomst Werken met de digitale overheid op donderdag 26 november. Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek West-Brabant: www.bibliotheekwb.nl.

Reacties