Medewerkers chemiebedrijf schenken 60 smartphones aan ouderen

De heer Van den Kieboom neemt de 1e telefoon in gebruik door te videobellen met zijn dochter.
Foto: Sabic

tanteLouise nam afgelopen week uit handen van SABIC 60 smartphones in ontvangst. Deze telefoons zijn bedoeld om videobellen tussen bewoners en familieleden eenvoudig mogelijk te maken en zo bij te dragen aan het contact in Coronatijd. Ze worden verdeeld over de 16 zorg- en verpleeghuizen van tanteLouise.

Medewerkers van SABIC in Bergen op Zoom deden mee aan een donatiecampagne van het bedrijf en deden een eenmalige bijdrage van hun salaris. SABIC verdubbelde dit bedrag en ook De Helpende Hand, een vereniging van SABIC-medewerkers, deed een mooie financiële bijdrage.

Director Rutger Bosch van SABIC in Bergen op Zoom: ,,Het is van groot belang dat de oudere bewoners van tanteLouise in deze moeilijke tijd contact kunnen onderhouden met hun dierbaren. Heel mooi dat de medewerkers van SABIC dit mogelijk maken.”

TanteLouise kan de smart phones heel goed gebruiken, zeker nu door corona de bezoekmogelijkheden soms zijn beperkt, verzekert innovatieadvieur Daan de Viet. ‘’We zijn heel blij met deze schenking, die ons echt helpt om in vaak moeilijke of zelfs verdrietige omstandigheden het sociaal isolement van onze bewoners te verzachten. Het is goud waard dat bewoners op deze manier het contact met hun naasten kunnen behouden.”

De 96-jarige Jan van den Kieboom nam de eerste telefoon in gebruik en videobelde spontaan zijn dochter Karien: ‘Wat leuk dat ik je zo kan zien en horen. Met ons gaat alles goed, hoor. We hebben daarnet heerlijk gegeten. Buikje rond, niks te klagen. Met jou ook alles goed? Hé, kijk nou, ik zie zelfs de paarden bij je lopen.” 

Reacties