West-Brabantse Doe Maar-tributeband Awoei neemt clip op vlak voor lockdown

Foto: Awoei

Ondanks alle coronamaatregelen en vlak voordat de harde lockdown begon heeft Doe Maar-tributeband Awoei een videoclip opgenomen.

“Net op tijd. We hadden geen week kunnen wachten, want anders kon het niet meer”, aldus frontman Pim de Bruijn: “We proberen er ondanks alles het beste van te maken. Via internet, sociale media, onze singles en deze clip proberen we te laten horen dat we aan de weg timmeren. Kijk dan ook regelmatig onze Facebook, Instagram en YouTube, daar zijn we continu actief.”

In februari heeft Awoei vier singles laten opnemen, van Smoorverliefd, Pa, Is Dit Alles en van Okee. Nu hebben ze van Smoorverliefd een clip laten opnemen door Christian Keijsers uit Bergen op Zoom. Wel met de beperkingen van deze tijd. “We hebben goed gelet op de anderhalve meter.” Voor de video moesten we trouwens playbacken, omdat het moet passen bij de single. Heel anders dan optreden. Dat was even wennen. maar leuk was het zeker. “De clip is opgenomen in een garage. Dat geeft een hele gave industriele en eighties-achtige sfeer. Het resultaat mag er zijn, het ziet er heel professioneel uit.”

Na corona wil Awoei vol uit de startblokken. Awoei komt uit de regio Bergen op Zoom en is vorig jaar begonnen met Pim de Bruijn als bassist en zanger, Robbert-Jan Willeboordse als gitarist en zanger, Mike van Reijen op de drums, René Goedemans op de toetsen, Gert Maas als rapper en trompettist, Peter Maas op de trombone en Ingrid van der Heijden op de saxofoon. “We hebben maar drie keer opgetreden. Één keer tijdens corona, een concert achter de caféruiten van De Bakkerij in Zevenbergen. Voor de rest hadden we in heel het jaar optredens staan, maar door corona zijn die allemaal geannuleerd.” Pim de Bruijn: “Volgend jaar hopen we dat we dit jaar vol kunnen inhalen.”

Reacties

Cookieinstellingen