Inwoner Hoogerheide krijgt serie processen-verbaal na negeren stopteken

Foto: Jan Krijtenburg

Een 23-jarige man uit Hoogerheide is zaterdagavond rond half negen, na een achtervolging, door de politie op het Sint Catharinaplein aangehouden.

Hij werd aangehouden omdat hij daarvoor met zijn auto diverse verkeersovertredingen gepleegd had. Zo negeerde hij een stopteken van de politie, reed veel te hard en stak hij een kruising over terwijl het verkeerslicht op rood stond. Bovendien heeft hij geen rijbewijs en was hij wellicht onder invloed van drugs. Verder was de auto waarin hij reed niet verzekerd en de APK-keuring niet meer geldig.

Agenten zagen op de van Konijnenburgweg een Opel Corsa rijden. Bij navraag van het kenteken bleek dat de auto niet verzekerd zou zijn. Ook was de APK-keuring op 3 november 2020 verlopen. De agenten besloten een controle in te stellen en gaven een volg- en later stopteken. Dit werd door de automobilist genegeerd.

Hij stopte niet voor een rood verkeerslicht en reed vervolgens met hoge snelheid door het centrum. Hij reed uiteindelijk op de Fortuinstraat tegen een betonnen gevel bij een ijssalon en rende daarna weg. Hij werd echter door de politieagenten na een korte achtervolging aangehouden. In het voertuig werden enkele grammen hennep aangetroffen. Hij heeft geen rijbewijs, een speekseltest gaf THC aan. Daarom heeft een arts bloed van hem afgenomen.

Aldus de politie

Reacties