Ondanks alles tóch ieder jaar vastenavond!

Foto:

Bergen op Zoom komt duizend gevaren te boven. Ook al zitten we middenin een wereldwijde corona-crisis, ook al zitten we met de gemeente
financieel aan de grond: het is tóch ieder jaar weer vastenavond! Met deze opbeurende woorden begint de schooibrief van de stichting Vastenavend.

Via radio en televisie, of via internet doet de stichting zijn best om het vastenavondfeest fier en onvergetelijk te maken. “Het bloeiseizoen van ons feest zal er dit jaar wel anders uit gaan zien. Van grote evenementen en van cafébezoek zal niet veel terecht komen. Maar afgelopen 11 november heeft u wellicht al kunnen zien dat wij ons best doen om er toch wat van te maken! We zetten de bloemetjes buiten, ook al moeten we binnen blijven. Ongecompliceerd plezier in het leven en saamhorigheid in Bergen op Zoom! En dat doen we eigenlijk altijd al binnen de mogelijkheden die er zijn.”

De nieuwe manier van werken brengt volgens de stichting nieuwe uitdagingen en kosten met zich mee. “Financiële bijdrage is van groot belang. En dat brengt ons gelijk op een andere uitdaging. Want huis-aan-huis komen collecteren valt ook nog niet mee met de huidige corona-richtlijnen en aangepaste regels.” De ICB’ers (Incasso Commissie Burgerij, red) zijn al bij Bergenaren langs geweest om een schooibrief te bezorgen. Ze komen nòg een keer met de Vastenavendkrant. Nu hoopt de stichting op de financiële bijdrage van veel Bergnaren. Dat kan gewoon door het over te maken naar bankrekening NL 91 INGB 0008 4030 44 t.n.v. Stichting Inzameling Prijzengeld Vastenavend Optocht.

Reacties