Politie houdt tweetal aan op verdenking van witwassen

Foto:

Vrijdagmiddag werden op de Klein Molenbeek een bestuurder en bijrijder van een auto aangehouden op verdenking van witwassen.

Agenten die vrijdagmiddag aan het einde van de middag op de Klein Molenbeek een auto plus inzittenden controleerden, hebben daarbij een groot geldbedrag aangetroffen. De 25-jarige bestuurder en zijn 22-jarige bijrijder, beiden afkomstig uit Roosendaal, zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Aan de kant

De auto plus inzittenden hadden op de A58 de aandacht getrokken van politiemensen van het team Verkeer. De agenten besloten de auto plus inzittenden te controleren en zetten de auto op de Klein Molenbeek aan de kant.

Tienduizenden euro’s

De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Roosendaal, bleek in het bezit te zijn van enkele duizenden euro, in grotere coupures. Hij kon niet verklaren hoe hij aan dit geld kwam en is daarop aangehouden op verdenking van witwassen Zijn bijrijder bleek echter nog veel meer geld op zak te hebben, namelijk enkele tienduizenden euro’s. Ook hij is aangehouden op verdenking van witwassen.

Beide mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het geld en heeft het in beslag genomen.

Reacties