Geheime commissie op zoek naar steengoeie dweilen

Foto: St. Vastenavend

De geheime commissie komt oren en ogen tekort! Dat komt natuurlijk doordat ze vanwege corona niet op pad kunnen om steengoeie dweilen te spotten. Maar ook omdat die dweilen zelf lang niet stil zitten!

De maandagavond op en rond de Kaai en de Dubbelstraat, dat wordt natuurlijk helemaal niets dit jaar… Maar echte steengoeie dweilen laten zich niet kennen! Die zijn nu hun voorgevel aan het aankleden, een etalage aan het inrichten of heel de voortuin aan het verbouwen. Iets om te lachen! Zodat je denkt: “Wat een vondst!” En eigenlijk op zo’n manier dat elke voorbijganger op veilige afstand wordt bevangen door het vastenavondvirus dat ondergronds, maar welig tiert.

Echte stééngèève geveldweile: dèèr zijn me naar op zoek! Gelukkeg zijn d’r al éél veul mense die te ullep schiete deur ‘n iemeeltje te sture naar [email protected] Mè d’n foto en ‘t bijbe’orende adres. Want elleke Berregenèèr wor ingezet as de ore en de òòge van de g’eime kemissie. Me zoeke de gèèfste woordspeulinge, de lekkerste viezewele grappe en de beste persieflaazjes!

Heel veel emailtjes zijn al binnengekomen en veel straatbeelden zijn al volop verleutigd. Maar het is nog lang niet klaar, want pas op de “vette” dinsdag worden er elf “stééngèève gevelstééne” uitgereikt. Voor de crème-de-la-crème van de Bergse Vastenavond! Op afstand! De gevelstenen liggen er op te wachten en de geheime commissie staat in de startblokken! Als het een beetje meezit staat één van die mannen straks bij jou aan de deur: voor een anderhalve meter eerste steenlegging. En euh, heel misschien… is de Prins er zelf bij!

Reacties