Hamsteren voor de sneeuw komt

Foto: Nieuws.nl

Het aangekondigde winterweer lijkt ervoor te zorgen dat mensen weer aan het hamsteren slaan. Veel supermarkt schappen zijn zaterdag leeg na grote drukte.

Supermarkt medewerkers werken zaterdagmiddag en avond met man en macht om de schappen weer bij te vullen. Toch blijven sommige schappen angstvallig lang leeg. De koeling met groenten en het broodschap bijvoorbeeld. Een enkel impopulair product ligt er nog op de planken. Opvallend vaak het duurste product van zijn soort.

De link met het grote hamsteren aan het begin van de coronacrisis is snel gemaakt. Het grootste verschil is dat er nu nog wel toiletpapier in de winkel ligt.
Alles wijst erop dat mensen zich op het ergste voorbereiden. De komende dagen is er sneeuw voorspeld en wordt het behoorlijk koud.

Verwachting

Zondag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst.
Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land.

Reacties