De leutkelder van Wendy Aertssen in Vastenavend Podcast, Mottes Ore

De makers van de vastenavend-podcast, Koen en Joris, hebben allebei een ruime ervaring in ’t café, maar dat is toch op een heel andere manier dan Wendy Aertssen dat heeft. Al haar hele leven werkt Wendy in de horeca, maar nu bestiert ze al weer 8 jaar samen met haar vriend Koen (nee een andere) de leutkelder op de grote markt.

De leukste en mooiste Vastenavend verhalen komen langs in de podcast Mottes Ore. Op 1 februari komt de aflevering met Joost van Dongen live. Joost vertelt over hoe makkelijk dweilen is, zolang je er niet bij nadenkt. Ook is Wiljan Vloet te gast, oud voetbaltrainer van onder andere ADO Den Haag, Sparta en FC Den Bosch. Hij is geen Bergenaar, maar viert toch vol overtuiging Vastenavend. Maar hoe beleeft hij het feest der feesten? De aflevering met Wiljan Vloet staat nu live en is te zien via YouTube en te beluisteren via Spotify. Tot en met 15 februari komt er elke maandag en donderdag een nieuwe aflevering online.

Zet YouTube aan, zoek op Vastenavend en je ziet een heleboel leutege beelden van de Vastenavend. Bandjes, Dweilbandfestival Acts en optochten. Ook Mottes Ore staat hiertussen, dé Vastenavend podcast. Er zijn al een heleboel leutege verhalen online gezet, zoals die van Marijn Withagen (eigenaar van café ’t Slik). Hij vertelt over hoe hij het feest ziet groeien en hoe vroeger het Vastenavend feest voor hem er uit zag. Of het verhaal van Jan de Nijs, de man die voor de Vastenavend de deuren langsgaat als ICB’er om het feest te kunnen financieren. Hoe maakt hij van 5 Euro, 10 Euro? Ook staan de afleveringen met ID99 (Bouwklup In d’n Gouwe Geit) en Déér Voelde Niks Van (Dweilband) op Spotify en YouTube.

Reacties