Aangehouden voor witwassen en wapenbezit

Foto:

Fransman vrijdagnacht in Bergen op Zoom aangehouden voor witwassen en wapenbezit.

Politieagenten hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag, tegen één uur ’s nachts, een Fransman aan na de controle van de auto waarin hij reed.

Slingerend over de A4

Surveillerende agenten zagen de auto slingerend over de A4, ter hoogte van Bergen op Zoom, rijden en besloten het voertuig te controleren. De auto werd stilgezet en de bestuurder, een 28-jarige Fransman, gaf toestemming om de auto te doorzoeken.

In de auto vonden de agenten een busje pepperspray en een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. De Fransman is aangehouden op verdenking van het bezit van een verboden wapen en witwassen van geld. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex.

Cocaine, amfetamine en THC

Van de bestuurder werd een speekseltest afgenomen. Die bleek positief uit te slaan op het gebruik van cocaine, amfetamine en THC. Een GGD-arts werd naar het politiebureau geroepen om daar een bloedmonster van de aangehouden verdachte af te nemen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur.

Ook kreeg de automobilist een bekeuring voor het overtreden van de avondklok. Hij zit nog vast en wordt zaterdag gehoord door rechercheurs.

Aldus de politie

Reacties