Twaalfduizend scouts Coronaproof op Wereldreis

Foto: Scouting Markiezaatsgroep Bergen op Zoom

Afgelopen zaterdag gingen twaalfduizend scouts digitaal op wereldreis tijdens het spel iScout.

Vanwege de reisbeperkingen is een échte wereldreis niet mogelijk, maar daar laten 12.000 scouts zich niet door tegenhouden. Zij gingen afgelopen zaterdag digitaal op wereldreis tijdens het spel iScout. Ruim 600 scoutinggroepen uit 25 landen deden mee aan het in Nederland ontwikkelde spel. Ook verschillende scoutinggroepen uit Bergen op Zoom en Halsteren speelden mee.

Verrassende en creatieve Doe-opdrachten

iScout bestaat uit twee delen: scouts voeren verrassende en creatieve Doe-opdrachten uit zoals het bakken van vierkante donuts of het verzamelen van studieboeken waarvan de kaft overeenkomsten heeft met de outfit van een bekende zangeres.

Van deze opdrachten maken de teams foto’s of filmpjes. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijgen de teams punten waarmee ze Reisvragen kunnen kopen om online te beantwoorden. Het antwoord op deze Reisvragen is steeds een plek ergens op de wereld. Bijvoorbeeld: waar staat het hoogste van hout gemaakte gebouw? Het team dat de meeste Reisvragen weet te beantwoorden en daarmee dus de meeste plaatsen op de wereld bezoekt, wint het spel.

Op reis vanuit de woonkamer

Scouting Markiezaatsgroep, Scouting Petrus & Paulus en Scouting Halsteren speelden met hun eigen groep mee en waren in totaal met zo’n 75 scouts online. Dit jaar niet vanaf de clubhuizen, maar iedereen speelde mee vanuit zijn of haar eigen woonkamer. De organisatie van het spel heeft eerder die week een inpaklijst gepubliceerd met spullen die de scouts klaar moesten hebben liggen om de Doe-opdrachten goed te kunnen uitvoeren.

Bram Willemen, lid van de Dyonisosstam bij de Markiezaatsgroep vertelt: “De onderlinge strijd is uiteraard aanwezig, want je kunt elkaar live volgen en iedere scoutinggroep wil natuurlijk winnen.” Hier voegt Thomas Nouwt aan toe, “voorgaande jaren speelden we samen in verschillende teams, waardoor er een leuke interactie tussen de groepen was. Helaas is dat nu moeilijk te organiseren, maar hopelijk kunnen we volgend jaar weer samen in plaats van tegen elkaar spelen”.

Recordaantal deelnemers

Het spel wordt georganiseerd door een aantal vrienden. Ze organiseren het spel al voor de twaalfde keer en ondanks Corona zijn er dit jaar meer deelnemers dan ooit. Er doen ongeveer 12.000 scouts mee uit onder andere Bolivia, Japan en veel Europese landen. Organisator Niels Mulder: “het is heel bijzonder dat de zo veel scouts op deze manier toch bij elkaar kunnen krijgen. De Europeanen spelen het spel op zaterdagavond van 19:00 tot 23:00 uur. Dat betekent dat de Japanners om 3 uur ‘s nachts beginnen”.

Reacties