Nationale Pannenkoekdag 2021 in Bergen op Zoom

Foto: Montessorischool Bergen op Zoom

Vrijdag 19 maart heeft de Montessorischool Bergen op Zoom meegedaan met de Nationale Pannenkoekdag.

Nationale Pannenkoekdag 2021

De Nationale Pannenkoekdag 2021 was een speciale, coronaveilige editie die kinderen en ouderen met elkaar verbond. Het bakken en genieten van pannenkoeken door de ouderen vond plaats in het verzorgingshuis, terwijl basisschoolkinderen de feestelijke aankleding verzorgden. ‘Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten.’

Roet in het eten

Vorig jaar gooide corona roet in het eten en werd Nationale Pannenkoekdag gecanceld. “We vonden dat we de ouderen niet voor de tweede keer konden ‘overslaan’. Dus hebben we voor deze 14de editie een andere invulling bedacht waarbij ouderen, kinderen en pannenkoeken toch mooi samen komen,” aldus Elles van den Berg namens Koopmans.

Daarom bakten op vrijdag 19 maart niet de kinderen, maar de koks van de oudereninstellingen zelf de pannenkoeken. De leerlingen zorgden voor versieringen en een vrolijke noot buiten voor de instelling of digitaal. Het initiatief lag bij de scholen die het contact hebben gelegd met de oudereninstelling. Samen bepalden ze de invulling, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Maar liefst 450 deelnemers zorgden dit jaar voor een buitengewoon pannenkoekfeest.

Montessorischool Bergen op Zoom

Een van de deelnemende scholen was de Montessorischool Bergen op Zoom.
Esther Meesters, Directeur van de Montessorischool Bergen op Zoom vertelde er het volgende over;

“Op vrijdag 19 maart heeft de Montessorischool Bergen op Zoom meegedaan met de Nationale Pannenkoekdag. Juist in deze tijd is het belangrijk om samen leuke dingen te blijven doen. Daarom zochten zij contact met Het Beatrixhuis in Roosendaal, waar mensen met dementie wonen. Gezamenlijk kwamen zij met een mooi programma. Op de Nationale Pannenkoekdag bakten de bewoners van Het Beatrixhuis zelf pannenkoeken, terwijl de kinderen op school een mooie kaart voor hen maakten.
Daarna werd er ‘samen’ pannenkoeken gegeten, ieder in hun eigen omgeving, met een veilige verbinding via Teams. Na het eten zijn de kinderen en de juf de kaarten op de brievenbus gaan doen, zodat de bewoners van Het Beatrixhuis ook komende week een leuk aandenken hebben aan deze bijzondere dag.”

Initiatiefnemers

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie zorgen Tefal en Koopmans dit jaar voor de versierpakketten voor de scholen en ontvangen de zorginstellingen een startpakket met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen.

Reacties