Lavina van Basisschool De Kreek door naar finale

Lavina Nouri
Foto: Bibliotheek West-Brabant

Lavina Nouri van Basisschool De Kreek in Bergen op Zoom heeft de halve finale van Brabantse voorleeswedstrijd gewonnen.

Samen met zeven andere winnaars mag Lavina nu door naar de provinciale Brabantse finale.

Hoe overleef ik de brugklas?

Met haar voordracht uit het boek Hoe overleef ik de brugklas? van Francine Oomen kwam Lavina uit groep 7 weer een ronde verder; ze veroverde wederom de harten van de jury. De wedstrijd was geheel online. Ouders en bekenden konden live meekijken. Eerder had ze al de wedstrijd van haar school en de bibliotheek gewonnen.

Halve finale

Lavina: “Het was heel spannend. Er waren eerst allemaal shows met zang en theater, voordat de uitslag kwam.” In haar halve finale werd Lavina tot winnaar uitgeroepen. Er vloeiden wat tranen van geluk en de jury lichtte haar oordeel toe: super positief! Maandagochtend werd Lavina in de klas gehuldigd door haar klasgenoten, leerkracht Lieke en de leesconsulent van de bibliotheek.

Brabantse finale

Nu gaat Lavina zich voorbereiden op de volgende ronde: de Brabantse finale op woensdag 14 april. Misschien dat deze finale live georganiseerd kan worden in de studio met de 8 finalisten en een toffe jury met Jacques Vriens als voorzitter, schrijfster Marlies Slegers en Renée Langens van de pabo Den Bosch.
Twee bandleden van LollyPop verzorgen de presentatie, muzikale begeleiding en prijsuitreiking. Eén Brabantse finalist wordt gekozen en mag door naar de landelijke finale van Stichting Lezen in Utrecht.

Op de foto: Voorleeskanjer Lavina wordt in haar klas in het zonnetje gezet

Reacties