Bravis-dermatologen missen door corona patiënten met huidkanker

Foto: Bravis ziekenhuis

Het coronavirus weerhoudt mensen er nog altijd van om bij een verdacht plekje op de huid stappen te ondernemen. Dat merkt dermatoloog Sarah den Hengst van het Bravis ziekenhuis.

Angstvallig stil

“Het is nog altijd angstvallig stil. De mensen die uiteindelijk wel komen hebben soms al extra grote tumoren. Dat kan voorkomen worden. Daarom de dringende oproep om bij een verdacht plekje altijd contact op te nemen met de huisarts voor een verwijzing naar de dermatoloog”, aldus Sarah.

DermaTeam

Het dermaTeam behandelt huidaandoeningen en kent een grote patiëntengroep in Zeeland en West-Brabant. “Normaal gesproken zien we wekelijks meer dan duizend patiënten. Dat is nu veel minder”, meldt Sarah. Het is volkomen veilig om naar het ziekenhuis te komen. In de spreek- en behandelkamers worden de noodzakelijke maatregelen getroffen.

Foto

Daarnaast is het ook vaak mogelijk een foto te sturen van het huidprobleem. “Met een foto kunnen we veel situaties goed inschatten”, zegt de dermatoloog. “In combinatie met een telefonisch consult of beeldbellen is het een prima hulpmiddel voor mensen die angstig zijn om naar het ziekenhuis te komen.

Prima alternatief

Als mensen echt bang zijn, dan is het sturen van een goede foto een prima alternatief. Vaak kunnen we aan een foto zien of het urgent is. Desnoods kunnen we aan de telefoon een intake doen over het weghalen van het plekje. In de behandelkamer kunnen we het plekje nog eens goed bekijken. Het is heel jammer als mensen met huidklachten of wellicht huidkanker zich niet melden. Als we er op tijd bij zijn kunnen we erger voorkomen.”

Reacties