Scouting Markiezaatsgroep viert 75-jarig jubileum

Foto: Scouting Markiezaatsgroep Bergen op Zoom

De Markiezaatsgroep uit Bergen op Zoom is opgericht in 1946 en dat betekent dat de groep dit jaar 75 jaar bestaat en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.

Om dit jubileum te vieren had de leiding van de groep op zaterdag 17 april een klein verjaardagsfeestje voor alle jeugdleden georganiseerd. Daarnaast is er in die week ook een verjaardagscadeau onthuld via de social media kanalen.

Officieel is de groep op 13 april opgericht onder leiding van Hopman Baggelaar. Op deze dag is er op de social media kanalen van de groep een eerste verjaardagscadeau onthult. In het filmpje presenteren ze het nieuwe “Hart van de Markiezaatsgroep”, een jonge beuk aangeplant op de meest centrale plaats van het terrein. Rondom de boom zijn bankjes geplaatst die door de vrijwilligers zelf gemaakt zijn van hout vrijgekomen uit onderhoud op het terrein. De nieuwe bankjes zullen worden gebruikt als verzamelpunt, of om even rustig te zitten.

De verjaardag werd binnen de geldende maatregelen op eigen terrein georganiseerd met allerlei activiteiten voor de jeugdleden. Marijn Hermans, voorzitter van de jubileumcommissie, vertelt: “We hebben verschillende activiteiten georganiseerd om er toch een beetje een feest van te maken. Kinderen maken zelf vlaggetjes, ze kunnen uitdagingen voltooien en uiteraard is er gebak.” Scoutsleiding Ruben Zijlema vult aan: “We kunnen helaas niet zo groots als normaal uitpakken, maar bij onze groep zien we dit als een uitdaging in plaats van een probleem.”

Momenteel heeft de groep zo’n 75 leden, inclusief vrijwilligers, en dit willen ze in de komende jaren uitbreiden naar 100 leden. De voorzitter van de vereniging, Bram Willemen, laat weten dat zij het afgelopen jaar bezig zijn geweest met het opstellen van een meerjarenplan: “Hiermee kunnen we meer richting geven aan de tijd en energie die we in de groep investeren. Een dag zoals deze laat goed zien waar we het allemaal voor doen!”

In de scouting-agenda staat momenteel nog met potlood een reünie gepland voor oktober 2021, maar of deze door kan gaan is nog onzeker. Het geplande jubileumweekend is helaas al verplaatst naar het Hemelvaartsweekend van volgend jaar. Oud-leden kunnen de groep via de website benaderen of alle activiteiten volgen via de social media kanalen. De Markiezaatsgroep is in ieder geval nog niet klaar met feesten!

Scouting Nederland

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en avontuurlijke vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Voor meer informatie: www.scouting.nl.

Reacties