Op de fiets langs rioolwaterzuiveringen

Foto: Jan Krijtenburg

Bestuurder Niels Mureau van Waterschap Brabantse Delta fietst in twee dagen langs alle rioolwaterzuiveringen.

Waterschap Brabantse Delta zorgt ervoor dat het water in Midden- en West Brabant niet te hoog en niet te laag staat. Ze zorgen voor veilige dijken. En ze maken het afvalwater schoon en geven het terug aan de natuur.

Dat laatste doen ze op zeventien rioolwaterzuiveringen in ons gebied. Daar werken de mensen van Waterschap Brabantse Delta, ondanks de coronacrisis, elke dag met passie aan hun zuiveringstaken. En dat is in een tijd met corona echt anders. Thuiswerken is geen optie en daarbij kwam vorig jaar de onzekerheid of het water ook een bron van besmetting kon zijn. Gelukkig heeft het waterschap goed gereageerd met nieuwe procedures en veiligheidsmaatregelen waardoor deze medewerkers een onmisbare taak voor de samenleving konden blijven uitvoeren!

Om deze mensen in het zonnetje te zetten, brengt bestuurder Niels Mureau een bezoekje aan deze mensen. Maar dan wel op een bijzondere manier. Niels heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staat, dus hij gaat in twee dagen op zijn fiets langs alle zeventien rioolwaterzuiveringen rijden! Tijdens zijn ‘Tour de RWZI’ fietst hij elke etappe met een andere collega om verder te praten over de zuiveringstaken van het waterschap, nu en in de toekomst.

Maandag 10 mei fiets hij vanuit zijn thuisbasis in Wagenberg naar de rioolwaterzuiveringen in Chaam (via het hoofdkantoor van het waterschap in Breda), Baarle-Nassau, Riel, Rijen, Kaatsheuvel, Waalwijk, Waspik, Oosterhout (Dongemond) en weer naar Wagenberg. 130 kilometer.

Maandag 17 mei fietst hij vanuit zijn thuisbasis in Wagenberg naar de rioolwaterzuiveringen in Lage Zwaluwe, Willemstad, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Halsteren, Bath, Ossendrecht, Putte, Breda (Nieuwveer) en weer naar Wagenberg. 175 kilometer.

Reacties