Bibliotheek West-Brabant presenteert Samen schrijven we geschiedenis

Foto:

Bibliotheek West-Brabant heeft een schrijfproject georganiseerd over Corona. Het resultaat mag er wezen en is gebundeld in een e-book Samen schrijven we geschiedenis: Een tastbare herinnering aan een onstuimig jaar.

E-book

‘Wordt het ooit nog zoals het was? Voor nu … het is zoals het is …’ Het is een regel uit een van de vele inzendingen voor het boek Samen schrijven we geschiedenis dat nu als e-book op de website van Bibliotheek West-Brabant staat.

Impact van het coronavirus

Kort na de sluiting van de Bibliotheken in maart 2020 vanwege het coronavirus ontstond bij Bibliotheek West-Brabant het plan om mensen te vragen de impact van het coronavirus en de maatregelen vast te leggen in verhalen, gedichten of illustraties en deze in te sturen. 25 oktober zou de deadline voor de inzendingen worden: dan zou alles toch wel weer ‘normaal’ zijn?

Deadline

Niets bleek minder waar en de deadline werd opgeschoven. Intussen is er een heel jaar van herinneringen gevat in verhalen, gedichten en illustraties, gebundeld tot het e-book Samen schrijven we geschiedenis: Een tastbare herinnering aan een onstuimig jaar.

Bijzonder jaarboek

Bedankt aan alle inzenders. Dankzij hun bijdrage is het een heel bijzonder, onvergetelijk jaarboek geworden.
Het e-book Samen schrijven we geschiedenis is te lezen op www.bibliotheekwb.nl/corona.

Reacties